26/11 2022

Lewandowski åbnede VM-konto da Saudi-Arabien dummede sig

Robert Lewandowski scorede sit første VM-mål nogensinde, da Polen straffede Saudi-Arabiens fejl og uskarphed og vandt 2-0 i lørdagens duel.

Robert Lewandowski scorede sit første VM-mål nogensinde, da Polen straffede Saudi-Arabiens fejl og uskarphed og vandt 2-0 i lørdagens duel.

VM Gruppe C

2. runde
FT

POL

2 - 0

SAU

39'
1 0
Piotr Zielinski
Mål
45'
1 0
Salem Al-Dawsari
Brændt straffe
82'
2 0
Robert Lewandowski
Mål

Saudi-Arabien chokerede det meste af verden med en 2-1-sejr over Argentina i første runde af VM i Qatar, og lørdag skulle de forsøge at følge op på den bedrift.

Her ventede Polen, som spillede 0-0 mod Mexico i sin første kamp, og saudiaraberne var tæt på en drømmestart.

Mohamed Kanno sendte nemlig et godt hug af sted i det 13. minut, men Wojciech Szczesny reddede flot i det polske mål.

Polens første gode forsøg stod Krystian Bielik for efter 26 minutter, hvor Saudi-Arabiens defensiv dog fik blokeret hovedstødet.

Bedre gik det fem minutter før pausen, hvor Polen gjorde det simpelt, og Robert Lewandowski fandt Piotr Zielinski, der hamrede bolden højt i nettet til 1-0.
Lige før pausen fik Saudi-Arabien pludselig det, der lignede et halvtyndt straffespark, da Bielik ramte en modspiller i feltet, men Szczesny lavede en fremragende dobbeltredning, som sørgede for, at der kun faldt en enkelt scoring i første halvleg.

Efter pausen var Szczesny igen på plads med en flot redning, da Saudi-Arabien viste tænder, og i to omgange var Polen efterfølgende ved at lukke kampen i den anden ende.

Træværket stod dog i vejen for både Arkadiusz Milik og Robert Lewandowski.

Lewandowski fik dog en foræring små ti minutter før tid, hvor Abdulelah Al Malki kiksede en tæmning fuldstændig, så Barcelona-bomberen let kunne lukke og slukke til 2-0.

Det var 34-årige Lewandowskis første mål i VM-sammenhæng, da han ikke formåede at komme på tavlen i Polens tre gruppekampe i Rusland i 2018, ligesom han heller ikke lynede mod Mexico senest.

Saudi-Arabien fandt aldrig vej til netmaskerne, så Polen stryger til tops i gruppen med fire point, mens saudiaraberne har tre af slagsen på en foreløbig andenplads.

Lørdag aften mødes Argentina og Mexico i samme gruppe, som er den, Danmarks gruppe parres med i ottendedelsfinalen.

Læs også

SLUT: Danmark - Frankrig minut for minut

SLUT: Polen - Saudi-Arabien minut for minut

Saudi-Arabien og Polen med flere ændringer til anden runde

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær de første til at kommentere.

Skriv kommentar

Seneste nyheder

0