26/7 2021

KS-klub snupper dansk keeper på Færøerne

Mads Viktor Svane Altschuler er ny målmand i Københavnsserie-klubben Sundby Boldklub. Den danske keeper har senest spillet for den færøske klub TB Tvøroyri. 

Mads Viktor Svane Altschuler er ny målmand i Københavnsserie-klubben Sundby Boldklub. Den danske keeper har senest spillet for den færøske klub TB Tvøroyri. 

Sundby Boldklub skal i den kommende sæson spille i Københavnsserien, og tidligere har klubben sikret sig både den tidligere Superliga-spiller Rasmus Minor Petersen og Simon Hundebøll, der har en fortid i OB, til livet i Københavnsserien.

Nu opruster serieklubben dog også på målmandspositionen. 21-årige Mads Viktor Svane Altschuler har senest spillet i den bedste færøske række for klubben Tvøroyrar Bóltfelag (TB Tvøroyri), men nu vender keeperen hjem til Danmark, da han skal tørne ud for den nye Københavnsserie-klub. Målmanden siger til LigaBold.dk, at han tager til Sundby, da klubben har gode ambitioner.

- Jeg havde en kammerat, der spillede i klubben, og da han fortalte mig om deres ambitioner, og at de lige var rykket op, så syntes jeg, at det var en god idé at tage en snak med 'Bulle' (Sundby-cheftræner Thomas Karabulut, red.), så det fik jeg gjort, og jeg synes egentlig, at de ting, som Thomas havde at sige, var fornuftige, så det kunne jeg godt se mig selv i, siger Mads Viktor Svane Altschuler til LigaBold.dk.

For målmanden har der været en smule tilvænning, da han har været vant til et højere niveau og mere træning.

- Hvis man ser generelt på niveauet på Færøerne, så det er et skridt ned, og det skal man selvfølgelig også lige vænne sig til, også det med, at man ikke træner så mange gange, som jeg gjorde deroppe. Det er blevet halveret, så det er en lille omvæltning i forhold til niveauet og mængden af træning, siger målmanden.

Han siger, at der har været interesse fra Danmarksserie-klubber, og den danske målmand overvejede også at blive i færøsk fodbold. Det trak dog mest i ham at vende hjem til Danmark. Den 21-årige målmand har fået meget ud af tiden på Færøerne, hvor han var i et år.

- Det har givet mig en hel masse erfaring og hård på brystet. Det var været helt vildt fedt og fantastisk at være en del af færøsk fodbold. Landet og kulturen har været virkelig fed, og det har rykket mig som fodboldspiller.

God med fødderne

Mads Viktor Svane Altschuler har trænet med i en uge i Sundby, og når keeperen skal beskrive sig selv som spiller, så er han god til at kommunikere klart.

- Mine kvaliteter er helt klart i fødderne. Jeg er godt med i fødderne, og hvis det stod til mig, så kunne jeg være med i opbygningsspillet som tredje-stopper, og så er jeg meget verbal. Jeg snakker meget. Det er vigtigt for spillerne, at der bliver snakket meget i Sundby. Det giver en anden ro, når de har en keeper, der snakker meget.

Den nye Sundby-målmand håber, at han kommer til at prøve sig af på et højere niveau i Danmark på sigt, og det kan meget vel være med Sundby, pointerer han.

- Ambitionerne er selvfølgelig at spille i de højere rækker, men med Sundbys ambitioner skal det nok også blive en mulighed at spille i højere rækker. Så forhåbentlig kommer det til at ske og forhåbentlig med Sundby, siger Mads Viktor Svane Altschuler til LigaBold.dk.

Mads Viktor Svane Altschuler fik fem kampe mellem stængerne for TB Tvøroyri i den bedste færøske række i denne sæson. Målmanden har også en fortid i Hvidovre IF på klubbens ungdomshold.

Sundby Boldklub starter sæsonen ud mod Kastrup Boldklub, og den kamp bliver spillet lørdag 21. august klokken 12 i Sundby.

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk.

Læs også

Sundby snupper seriebomber med OB-fortid

Københavnsserie-klub henter Rasmus Minor

2 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0