29/11 2022

Koulibaly sikrede Senegal første VM-playoff siden 2002

Senegal var bedst men lige ved at smide det over styr, da Ecuador udlignede med 20 minutter igen, men et hurtigt svar fra Chelseas Kalidou Koulibaly sikrede en 2-1-sejr og Senegals første VM-avancement i 20 år.

Senegal var bedst men lige ved at smide det over styr, da Ecuador udlignede med 20 minutter igen, men et hurtigt svar fra Chelseas Kalidou Koulibaly sikrede en 2-1-sejr og Senegals første VM-avancement i 20 år.

VM Gruppe A

3. runde
FT

ECU

1 - 2

SEN

44'
0 1
Ismaila Sarr
Mål på straffe
67'
1 1
Moises Caicedo
Mål
70'
1 2
Kalidou Koulibaly
Mål

I Gruppe A skulle der som det første sted findes to kvalificerede til slutspillet, og her var der direkte duel om andenpladsen mellem Ecuador og Senegal.

Ecuador kunne qua deres ene point mod Holland nøjes med en uafgjort mod Senegal, som tabte til Holland. Begge hold havde besejret værterne fra Qatar, og der var lagt i kakkelovnen til en stor kamp.

Det var senegaleserne, der kom bedst ud målt på spil og chancer.

Efter et par minutters spil fik Idrissa Gueye en stor chance i feltet, men Everton-midten sendte bolden forbi trods chancen størrelse.

Bare fem minutter senere kunne Boulaye Dia tage sig til hovedet, da han brændte en stikning i dybden ved at sparke forbi i det lange hjørne.

Lidt efter lidt kom Ecuador mere med i kampen, men sydamerikanerne lod til at være tilfredse med at gå efter omstillingerne i første halvleg.

Helt generelt var Senegal bedst, mens Ecuador ikke rigtig fik gjort angrebene færdige, og det påpasselige angrebsspil blev straffet kort før tid.

Her blev Ismaila Sarr tildelt VM's velsagtens største straffespark hidtil, da Piero Hincapie bragede ind i Watford-fløjen med høj fart, efter han havde fået prikket bolden videre i feltet.

Der var ikke meget tøven fra Clement Turpin på fløjten, og derfor fik Sarr selv mulighed for at blive helten for Senegal fra pletten.

Det gjorde han med et fladt og køligt spark fra pletten, og så stod der 1-0 til Lions of Teranga.

Det forblev også pausestillingen mellem de to hold.

Spænding og mål i begge ender

Efter pausen ændrede kampen karakter, og det var pludselig vestafrikanerne, der stillede sig ned og afventede.

Det gav i sagens natur Ecuador mere plads til at komme fremad banen, men de manglede skarpheden i første omgang.

Til gengæld var Senegal pacificerede, og det straffede ecuadorianerne med godt 20 minutter igen af kampen.

Moses Caicedo stod helt alene ved bagerste stolpe på et hjørnespark, og da bolden lidt tilfældigt blev forlænget af Felix Torres, kunne Brighton-spilleren udnytte, at Youssouf Sabaly på bagstolpen ophævede offsiden.

Derfor stod der 1-1, og det vakte stor jubel fra ellers uskarpe Ecuador.

Den jubel fik dog kun lov at vare ganske kort tid, for to minutter senere kunne Senegal igen bringe sig i front.

Denne gang var det Kalidou Koulibaly fra Chelsea, som tæt på målet kunne flugte læderet direkte i kassen via en ecuadoriansk forsvarsspiller.

Så var stillingen altså 2-1 efter 70 minutters spil.

Ecuador lagde et udmærket pres i perioden umiddelbart efter Senegals føringsmål, men det var faktisk senegaleserne, der fik lov at lægge tryk på i den sidste del af kampen.

I overtiden var Ecuador igen med fremme, men det blev aldrig for alvor farligt for dem, og Senegal kunne med 2-1 tage Gruppe A's andenplads. Nu venter vinderen af Gruppe B derfor i ottendedelsfinalen på søndag.

Læs også

SLUT: Afslutningen på gruppe A minut for minut

Cissé efter sejr over Qatar: En kollektiv indsats

Senegal sendte Qatar ud i mørket

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær de første til at kommentere.

Skriv kommentar

Seneste nyheder

0