18/10 2019

Kokain fælder Ilsø: To år i skammekrogen

Ken Ilsø er blevet idømt to års karantæne, efter han er blevet testet positiv for kokain.

Ken Ilsø er blevet idømt to års karantæne, efter han er blevet testet positiv for kokain.

Ken Ilsø blev i marts suspenderet af sin australske klub Adelaide United, og nu er angriberen blevet idømt en karantæne på to år. 

32-årige Ilsø er blevet testet positiv for stoffet benzoylecgonin - et biprodukt af kokain - oplyser Spillerforeningen i en pressemeddelelse.

Ilsø stopper samtidig sin aktive karriere.

- Det var ikke en kalkuleret beslutning, der skulle gøre mig bedre på fodboldbanen. Det var derimod en elendig beslutning, jeg tog i svagt øjeblik, siger Ken Ilsø.

- Min fodboldkarriere har bragt mig rundt omkring i verden. Holland, Tyskland, Kina, Singapore, Malaysia og senest Australien. Det har været berigende, og jeg har tillært mig flere sprog.

- Til sidst blev det dog også ensomt altid at rejse rundt alene. I Australien blev ensomheden for overvældende og i et forsøg på at slippe væk fra virkeligheden for et øjeblik, tog jeg en elendig beslutning. Jeg fortryder det, men jeg står også ved min handling og lever med konsekvenserne, fastslår han.

- Det var selvfølgelig ikke sådan, jeg havde regnet med, at jeg skulle slutte min professionelle fodboldkarriere. Men det er, som det er, og det bliver, som det bliver. Nu ser jeg fremad, og tiden er inde til livet efter fodbold.

- Jeg er startet på et studie, og jeg vil bruge den næste tid på at finde ud af, hvad jeg gerne vil lave fremadrettet, siger Ilsø.

I kendelsen fra Australian Sports Anti-Doping Authority lægges der vægt på, at Ilsø ikke tog stoffet med intention om at forbedre sin sportslige præstation.

Læs også

Dopingsuspenderede Ilsø er færdig i Adelaide

Ken Ilsøs klub: Anerkender situationens alvor

Ken Ilsø testet positiv: Spor af kokain

34 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0