17/1 2022

Klumme: Det kan være galt eller genialt, FCM

Hvis Superligaens førerhold lander den 37-årige angrebsveteran Vágner Love, kan det vise sig at være helt genialt, men kan også ende helt galt, mener bold.dk's chefredaktør René Schrøder

Hvis Superligaens førerhold lander den 37-årige angrebsveteran Vágner Love, kan det vise sig at være helt genialt, men kan også ende helt galt, mener bold.dk's chefredaktør René Schrøder

Sydbank Pokalen

finale
torsdag 13:00

OB

vs

FCM

Er Bo Henriksen, Claus Steinlein og Svend Graversen ved at line en af Superligahistoriens mest geniale transfers op?

Eller ender det med en maveplasker i Van der Vaart-kategorien, hvis de lykkes med at gøre rygter til realiteter og henter den 37-årige, brasilianske angrebsveteran Vágner Love til Heden?

Det er umuligt for mig at vurdere. Så tæt har jeg trods alt ikke fulgt den kasahkiske liga, hvor Love har optrådt de seneste par år, men jeg kan da se på diverse stats, at han stadig kan score mål. Senest i Conference League-opgøret mod schweiziske Basel i slutningen af november.

Det er altså en herre med et markant stjernedrys, der måske lander i Superligaen. For 15 år siden afgjorde han en testkamp for Brasilien mod Ghana. Kaká leverede assisten, og med på holdet var folk som Dani Alves, Robinho og … Ronaldinho.

FC Midtjylland-træner Bo Henriksen snakker ofte om kærlighed. Kærlighed til spillerne, kærlighed til spillet. Og selvfølgelig skulle sådan en Love-case lande på hans bord. Det store spørgsmål er, om det bliver lykkelig eller ulykkelig kærlighed mellem de to. Jeg kan ikke se nogen middelvej. Det er enten galt eller genialt at hente Vágner Love til Heden, og herunder vil jeg prøve at uddybe mit synspunkt.

Her kan det gå galt:

Rafael Van der Vaart-sporene må skræmme i FC Midtjylland. Det var en spektakulær handel at hente den hollandske stjerne til Superligaen, men det var desværre kun hans fodboldhjerne, der stadig fungerede nogenlunde. Kroppen var slet ikke gearet til en Superliga, som viste sig sig alt for stærk, hvis man som han troede, at det var nok bare at stå i midtercirklen og strø sukkerbolde ud over modstandernes banehalvdel. 

Man kan jo - med FCM-briller - frygte, at 37-årige Vágner Love tror, at man bare kan stille sig ind i straffesparksfeltet og leve på fortidens træfsikre målnæse. Der skal meget mere til.

Og hvis han så ovenikøbet ankommer fra ferie i hjemlandet i ‘brasiliansk’ form, så bliver det sateme op ad bakke. Jeg har engang været med tidligere Superligabomber José Junior på reportagetur i Brasilien og konstateret, hvor meget feterede brasser-stjerner kan nå at konsumere af mad og alkoholiske drikke på få dage… 

Det kan - hvis Love IKKE har sulten og Superliga-niveauet - også give et gevaldigt bagslag for truppens dynamik. For der vil helt sikkert være en håndfuld landsmænd, der har haft ham som idol engang og vil bruge rigtig meget tid og energi på at få ham til at lykkes. Ikke mindst Evander, hvis far er Loves agent… Og hvad nu, hvis Love hverken rammer mål eller niveau? Bringer det nogle stjernenykker i spil, som har dårlig indflydelse på de mange brasilianere i truppen? Bliver han så antihelt i stedet for rollemodel?

Her kan det blive genialt:

Lad os nu antage, at Vágner Loves motivation er intakt efter et par årtier i det store fodboldcirkus. Og at han kan levere en sidste forestilling i manegen på højt niveau. Ja, så henter FC Midtjylland kvit og frit en joker, som potentielt kan afgøre det danske mesterskab.

Og leverer han varen med mål og mesterskab, så kan signingen vise sig at have meget større værdi end de mange millioner kroner, som følger i kølvandet på et DM-guld.

For hvis Vágner Love kan vise sit fodboldgale hjemland, at Danmark ikke er hovedstaden i Sverige, men et land med stolte fodboldtraditioner og muligheder, kan det vise sig værdifuldt. 

Hvis han kan skabe tættere bånd mellem FC Midtjyllland og Brasillien og være med til at skibe en eller flere kæmpetalenter eller tidligere stjerner over de helt store have, kan et forhold til Love vise sig at være genialt - på både den korte og den lange bane.

De næste dage vil vise, om flirten bliver til forhold. Og derefter vil de kommende måneder vise, om det ender med lykkelig eller ulykkelig kærlighed.

22 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0