22/6 2021

Kjær på 110 kampe: Eriksen bad mig vente

Simon Kjær ramte 110 landskampe mod Rusland. Christian Eriksen, på 109 kampe,  har joket med, at anføreren skulle 'vente' på ham, så de igen kunne følges.

Simon Kjær ramte 110 landskampe mod Rusland. Christian Eriksen, på 109 kampe,  har joket med, at anføreren skulle 'vente' på ham, så de igen kunne følges.

Da landsholdet i efteråret slog England på Wembley spillede både Christian Eriksen og Simon Kjær deres landskamp nummer 100.

Den efterfølgende træningskamp mod Sverige blev dog uden Simon Kjær, hvorfor Christian Eriksen bragte sig foran i det interne regnskab.

Den føring har landsholdsanføreren nu taget tilbage, men under triste omstændigheder, da Christian Eriksen har misset de to seneste landskampe efter sit hjertestop mod Finland. 

Derfor står Simon Kjær nu noteret for 110 landskamp mod Christian Eriksens 109. 

Spiller AC Milan-stopperen 19 landskampe mere, tanger han Peter Schmeichel for flest landskampe, men har han ikke tænkt over selv. 

Til gengæld har Christian Eriksen joket med, at Kjær skulle tage en pause, så de igen kan følges ad, når Inter-kreatøren forhåbentligt bliver kampklar igen. 

- Det har jeg ikke gjort mig nogle tanker om. Jeg lavede på et tidspunkt lidt sjov med ham, der er ikke her nu, om vi måtte se, hvor lang tid jeg kunne følge med.

- Han sagde også til mig, om jeg ikke også kunne stoppe nu eller i hvert fald give ham tid til, at han måske kunne komme tilbage. Det var dejligt, at han også kunne det og se det på den måde og stadig med et lille smil på læben.

- Jeg tager det, som det kommer og elsker at spille fodbold. Jeg har aldrig følt mig bedre, og hvis jeg en dag kommer derop (og tangerer Schmeichel, red.), så tager jeg det til den tid. Lige nu tager jeg en mere på cv’et lørdag, og så skal der forhåbentlig også være flere derefter, siger Simon Kjær med henvisning til ottendedelsfinalen mod Wales. 

Simon Kjær debuterede for det danske landshold den 6. juni 2009, da han startede inde mod Sverige på udebane i en VM-kvalifikationskamp. Her vandt Danmark med 1-0 på mål af Thomas Kahlenberg.

Stadig svært at fordøje Rusland-kampen

Rusland-kampen mandag aften blev en forløsende fest efter et svært gruppespil. 

Danmark vandt 4-1 og spillede sig videre til ottendedelsfinalen ved EM, og det var med en vild opbakning, der stadig er svær at fordøje for Simon Kjær. 

- Jeg har nok ikke fået fordøjet det helt. Jeg tror, der går lidt tid, før det går op for mig, hvad der egentlig skete i Parken i går. Det var en fantastisk aften, som jeg helt sikkert aldrig kommer til at glemme. Jeg tror, der er mange, der har det på den måde. At få den forløsning, som jeg egentlig synes, vi fortjener, efter alt det vi har været igennem. Det var dejligt.

Udover den vilde opbakning i Parken, var der fest flere steder i gaderne i København, mens flere hundrede mennesker havde samlet sig ved landsholdets hotel i Helsingør, hvor bød dem velkommen hjem efter triumfen.

Alt sammen noget, som Simon Kjær havde drømt om, men ikke turde håbe på. 

- Det er svært at beskrive. Du har været det hele igennem med følelserne de seneste ti dage. Det har været voldsomt intenst. Samtidigt fik vi også den her forløsning. Vi havde alle sammen forhåbninger og forventninger om at skulle videre fra gruppen, inden vi gik indtil det her. Vi har alle sammen snakket om store drømme. 

- Så at kunne gøre det med den her opbakning, og de her kulisser… Jeg tør godt sige, at jeg havde drømt om det, men at det så skulle blive så vildt, når vi bliver sendt afsted fra hotellet med folk stående hele vejen ud til motorvejen: Det havde jeg ikke troet ville ske. Jeg havde måske håbet det.

- Jeg tror, jeg skal have tingene lidt mere på afstand, før jeg kan stå og forholde mig til det, for det rager også op i nogle andre ting, så jeg tror, jeg bliver nødt til at holde hovedet et sted, hvor jeg kan være lidt endnu. Støtten og oplevelsen vil vi aldrig nogensinde glemme, så det er vi dybt taknemmelige for, siger Simon Kjær.

- Man kunne frygte, at gassen var gået lidt af ballonen

Torsdag aften fik landsholdet også en imponerende opbakning fra de danske fans, men uden den helt store forløsning, da belgierne fik sneget sig fra opgøret med sejren. 

Derfor frygtede Simon Kjær også, at gassen kunne være gået lidt af den danske ballon, men det blev i den grad gjort til skamme.

- Mod Belgien vidste du ikke helt, hvad du gik ind til, for der var så mange ting, der spillede ind. Det er også en af de ting, jeg er mest stolt over. At vi kan omsætte den opbakning til at tage det med ind på banen, for det var der ingen garantier om.

- Man kunne frygte, at gassen var gået lidt af ballonen efter den aften mod Belgien og det havde slået os hårdere, men som jeg også sagde til nogle af drengene inden Rusland: ”Det er også lidt gratis herfra”.

- Misforstå mig ikke, for vi har stadig en enorm sult for at vinde fodboldkampe, men vi har også fundet ud af, at fodbold er sekundært. Så hvis vi kan gå ud og spille frit og med det mod og energi, vi har, så tror jeg også på, at vi kan komme rigtigt langt.

- Nu er det en kamp ad gangen, og så er det om at prøve på at få suget så mange øjeblikke ind fra den her turnering. Så må vi se, hvor vi ender. Sulten og drømmene er store, men det er meget specielt, fortæller landsholdskaptajnen. 

Første opgave bliver i Amsterdam på lørdag, hvor Wales venter.

Læs også

Mæhle og co. nød festen: Var lyst da jeg sov

Hjulmand om regnbue-stadion: Brug for det

Offentligt salg til Danmarks EM-kamp i gang

Overblik: Treer-regnskab og DK's vej videre

6 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0