9/8 2020

Kabongo uden comeback: Ramte ikke niveau

Joel Kabongo nåede ikke et godt nok niveau, og derfor blev det ikke til comeback i den forgangne sæson, mener han.

Joel Kabongo nåede ikke et godt nok niveau, og derfor blev det ikke til comeback i den forgangne sæson, mener han.

Superligaen Grundspil

7. runde
søndag 17:00

AaB

vs

BIF

Brøndbys 22-årige forsvarer Joel Kabongo fik i maj comeback efter 13 måneders skadespause, da han spillede med i to træningskampe mod Hvidovre og Lyngby.

Siden spillede Brøndby 12 Superliga-kampe, men her så cheftræner Niels Frederiksen bort fra Kabongo, og det forklarer den venstrebenede forsvarer med, at han ikke nåede tilbage på sit gamle niveau.

Kabongo var med i to bruttotrupper, inden han blev siet fra begge gange. Han havde håbet, at det var blevet til spilletid, men han ser alligevel lyst på, at han trods alt var med omkring holdet.

- Det var fint at være med omkring holdet. Selvfølgelig, ville jeg gerne have haft nogle minutter, men jeg skal også finde mit niveau igen, og det fik jeg mere tid til. Jeg er sikker på, at jeg kommer godt efter det nu, siger han til bold.dk og fortsætter:

- Jeg fik nogle minutter mod Hvidovre og en time mod Lyngby, og så er det klart, at man tænker: Nu er jeg klar. Men jeg har hele tiden vidst, jeg manglede småting, for der skal justeres, når man har været ude i 14 måneder, og der er hård kamp om pladserne, så jeg vidste godt, jeg ikke bare ville komme ind at spille.

- Jeg ramte desværre ikke niveauet. Men jeg tror, at det har været en fin timing med, at vi har ferie nu og så kan jeg bygge rigtig meget på og være helt klar, når vi starter op igen.

Kabongo har i alt spillet 18 kampe for Brøndbys førstehold.

Ny træner i skadespausen

Kabongo fik i forrige sæson chancen af Alexander Zorniger, og mens han har siddet ude med en skade, har Niels Frederiksen som bekendt overtaget roret.

Det har medført omstillinger for den unge forsvarer, der dog har kendskab til Frederiksens metoder fra en fælles fortid på U21-landsholdet.

- Vi har fået ny træner, mens jeg har været skadet. Han spiller anderledes fodbold, end ham der var der før, så jeg har haft noget taktisk, som skulle på plads. De små bevægelser og duelspillet, har jeg også skulle arbejde med, siger han og fortsætter:

- Jeg kender Niels Frederiksen fra tidligere på U21-landsholdet, og det er enkelte ting, han har taget med, så det er ikke helt nyt for mig. Men spillestilen er blevet lavet lidt om.

- Den nye formation tog lidt tid at vænne sig til, men jeg har fulgt godt med på sidelinjen, så det trods alt ikke var helt fra nul, når jeg endelig kunne træne med igen.

- Det er nyt, men jeg tror, det er meget sundt for mig at prøve noget andet.

Kabongo spillede under Zorniger som forsvarer i en fireback-kæde.

Læs også

Brøndby er uden Kabongo mod SønderjyskE

Kabongo fik BIF-comeback: Rigtig fed følelse

Efter 13 måneder: Kabongo er tilbage for BIF

Brøndby-stopper misser forårsstarten

3 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0