4/12 2021

Juventus: Ronaldo-handel undersøges også

Juventus bekræfter, at også Cristiano Ronaldos skifte til Manchester United undersøges af myndighederne for mulig falsk fakturering i regnskabet.

Juventus bekræfter, at også Cristiano Ronaldos skifte til Manchester United undersøges af myndighederne for mulig falsk fakturering i regnskabet.

Serie A

23. runde
I dag 19:45

ACM

vs

JUV

Juventus er havnet i alvorlige problemer.

Det italienske fodboldforbund og politiet undersøger klubben for at levere falsk information til investorer og fakturere flere spillerhandler forkert i en periode fra 2019 til 2021.

Flere handler undersøges, og Serie A-klubben bekræfter nu, at også Cristiano Ronaldos sommerskifte til Manchester United er kommet under lup.

Juventus solgte Ronaldo for 23 millioner euro sammen med bonusser på otte millioner euro, hvis visse præstationsmål bliver opfyldt.

Juventus oplyste ifølge Reuters på det tidspunkt, at aftalen indebar et tab på 14 millioner euro i klubbens årlige regnskab, hvilket var med til at give et rekord-højt underskud på 210 millioner euro.

Det er blandt andet de tal, der efterforskes lige nu.

Ronaldo menes at have udskudt sin løn i Juventus under corona-pandemien, hvorfor han muligvis har fået en fratrædelsesordning, og derfor leder efterforskerne efter 'et hemmeligt dokument' mellem parterne, der muligvis kan afsløre ukorrekte tal i Juventus' regnskab.

Politiet har allerede konfiskeret adskillige dokumenter fra Juventus' kontorer, der involverer flere andre spillerhandler i perioden.

Seks Juventus-ansatte er i politiets søgelys, blandt andre præsident Andrea Agnelli og vicepræsident Pavel Nedved samt tidligere sportsdirektør Fabio Paratici, der i sommer tog til Tottenham.

Hvis Juventus kendes skyldig, venter der ikke kun en økonomisk straf. Klubben kan i yderste konsekvens blive smidt ud af nationale og internationale turneringer - det bekræfter Juventus i samme ombæring.

Tidligere er klubben Chievo blevet fratrukket tre point, efter klubben blev dømt skyldig i en lignende sag, men Juventus' sag ser ud til at være en del mere omfattende.

Læs også

Medie: Spurs-handel undersøges i Juve-sag

Juve bekræfter: Samarbejder i efterforskning

Rod i regnskabet: Juve-handler granskes

18 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0