17/4 2021

Iversen står fast: Schmeichel foreslog udleje

Daniel Iversen står fast hos Preston, hvor han er udlejet til - blandt andet på opfordring fra Leicester-kollegaen Kasper Schmeichel. 

Daniel Iversen står fast hos Preston, hvor han er udlejet til - blandt andet på opfordring fra Leicester-kollegaen Kasper Schmeichel. 

FA Cup

finale
lørdag 16:15

CHE

vs

LEI

Allerede som 19-årig skiftede Daniel Iversen de trygge rammer i Esbjerg ud med et skifte til Leicester i 2016. 

Her har han fortsat førsteholdsdebuten til gode, og det skyldes blandt andet også, at han har været udlejet det meste af tiden på opfordring fra landsmand og klubkammerat Kasper Schmeichel.

- Før min første udlejning blev Kasper ved med at sige til mig: ”Du bliver nødt til at komme ud på lån. Du skal ud på lån. Få noget erfaring”. Det er sådan set det vigtigste for en målmand. Det er næsten lige meget, hvor det er henne, når du skal ud på din første eller anden lejeaftale.

- Det er jo ikke lige som en markspiller, der kan komme ind og få 20-30 minutter og mærke tempoet. Det kan du ikke som målmand. Derfor skal du starte længere nede for at være sikker på at spille.

- Du kan se på næsten alle de målmænd, der står i Premier League, har taget den samme vej som Kasper. Pickford var jo også i Preston på udlån for nogle år siden. Så det er næsten alle keepere, der lige skal et par rækker ned for at få nogle kampe, forklarer Daniel Iversen til bold.dk.

I januar blev den 23-årige keeper udlejet til Preston i Championship, hvor det er blevet til fuld spilletid siden da. Her har Iversen kunne drage fordel af, at han kender målmandstræneren fra seneste sæson, hvor danskeren var udlejet til Rotherham.

- Personligt er det gået over al forventning. Jeg kom jo lige fra Belgien, hvor jeg ikke havde spillet i fire måneder. Jeg kom så tilbage til England, hvor jeg sad i ti dages karantæne uden at røre en bold eller kunne gøre noget.

- Alligevel blev jeg bare smidt ind i målet fra dag et, men det var også lidt nemmere at falde ind, fordi jeg kender målmandstræneren fra Rotherham. Han var også i Rotherham de første måneder, jeg var der, inden han tog videre. Så det var lidt nemmere at falde til på grund af ham. 

Kan ikke bare få minutter hist og her

Skridtet til Preston og Championship er i det hele taget et stort skridt i den rigtige retning for den unge keeper frem mod drømmen om at slå igennem hos Leicester. 

- Det er et stort skridt. Mange af dem er jo Premier League-spillere. Norwich har jo ikke rigtigt skiftet ud i truppen. De hold, der er rykket ned, har jo ikke skiftet så meget, så det er stadig hold med Premier League-niveau, og det er også derfor niveauet er så godt her. 

Hvornår gennembruddet hos Leicester skal ske, har Daniel Iversen svært ved at spå om. 

- Man kan jo godt gøre sig nogle tanker om det, men der kan ske rigtigt mange ting – især på min position. Det er ikke sådan, at jeg kan komme tilbage til Leicester næste sæson og få nogle minutter hist og her. Sådan går det ikke, når man er keeper. 

- Der skal man være meget tålmodig. Jeg håber lidt på, at jeg kan blive udlejet i næste sæson også, og så må man tage den derfra, i forhold til hvad Leicester synes, og hvor jeg står henne i forhold til de keepere, der står i Leicester.

Derfor kunne det være oplagt at blive en sæson mere hos Preston, hvis parterne kan blive enige. Vigtigst af alt vil han dog gerne blive i Championship.

- Det er jeg helt klart åben for. Der er mange ting, der skal hænge sammen i fodboldverdenen, og der er mange mennesker, der skal blive enige. Jeg tager det efter opstarten, og så må vise, om der er nogle, der byder sig til. 

- Det er at foretrække at blive i Championship og spille en hel sæson, fortæller Daniel Iversen til bold.dk.

'Skulle nok bare have sagt nej til Belgien'

Denne sæson startede dog ikke helt så godt, som tilfældet er hos Preston lige nu. 

Tidligt i sommerens transfervindue bød OH Leuven sig til, efter de lige var rykket op i den bedste belgiske række og manglede en målmand. 

- Jeg havde ikke overvejet Belgien overhovedet, men det var også, fordi de kom i den situation hos OH Leuven, at de lige pludseligt rykkede op. De skulle spille den første turneringskamp en uge efter, fordi de spillede en oprykningskamp, hvor de så får at vide, at begge hold rykker op. 

- Det hele var lidt stresset for dem, fordi de manglede målmænd. Jeg tænkte, at Belgien umiddelbart er en fin liga, hvor man gerne vil spille bolden ud, ligesom Leicester også gerne vil spille. Så det var jeg åben for at prøve af, men det var ikke min førsteprioritet til at starte med. Da de først kom og fortalte om det, så lød det dog meget interessant.

Daniel Iversen startede da også sæsonen som fast mand i buret, men en skadespause fik forpurret det. 

- Jeg spillede de første syv kampe, men blev så skadet. Så spillede jeg ikke i tre-fire uger, hvor holdet gjorde det sindssygt godt og fik nogle gode resultater mod de større hold. 

- Jeg blev så kaldt ind på kontoret, hvor jeg fik at vide, at jeg havde trænet godt, men at de ikke kunne skifte målmand ovenpå de resultater. Det forstod jeg godt, men jeg var frustreret over det. 

- Jeg skulle nok bare have sagt nej til at tage til Belgien, for jeg fik heller ikke nogen opstart. Jeg var på ferie, og tre dage efter stod jeg i Genk og spillede mod dem. Corona gjorde det også lidt mærkeligt, så jeg fik heller ikke den bedste opstart på grund af det. Det var lidt rodet det hele.  

'Det største vil være en slutrunde'

En gang tidligere har Daniel Iversen været udtaget til landsholdet, da han erstattede en skadet Frederik Rønnow til kvalifikationskampen mod Gibraltar i september 2019. 

Derfor havde han også gjort sig en lille forhåbning om, at han kunne gøre sig til overfor Kasper Hjulmand med et par gode præstationer i Belgien.

- Landsholdet tænkte jeg også lidt på i starten af sæsonen, og det var også derfor jeg valgte Belgien, fordi de spiller bolden ud, og det er sådan Danmark gerne vil spille. Så der kunne man vise meget.

- Så jeg tænkte, at hvis jeg spillede godt, så var der måske en lille chance for, at jeg kunne komme med. Så spillede jeg de første kampe og blev skadet, og så var den lukket igen, for man vil jo hellere have de målmænd med, der har været med før, end en ung målmand, som ikke har været med før.

- Nu er jeg jo begyndt at spille igen, men om det er nok, det ved jeg ikke. Jeg håber selvfølgelig, for det er jo det største, hvis man kommer med til en slutrunde. Det er ikke noget, jeg tænker vildt meget over, for den er nok lukket for mig, men man har jo lov til at håbe. 

Har du snakket med Kasper Hjulmand, siden han blev landstræner?

- Nej, det har jeg ikke. 

Selvom sommerens EM-slutrunde ikke skulle blive aktuelt for den 23-årige Preston-keeper, så ser han muligheder på den anden side af sommerferien.

- Hvis jeg kan spille hele sæsonen fast næste år, så kan man jo håbe, at der bliver en dør åben for mig, men der er jo mange gode målmænd i Danmark, afslutter Daniel Iversen til bold.dk. 

Han har stået 16 U21-landskampe og var førstevalget ved EM-slutrunden i 2019.

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær de første til at kommentere.

Skriv kommentar

Seneste nyheder

0