25/11 2022

Iran-profil vil ikke tale politik: Vi er ikke presset af regeringen

Politik har fyldt meget hos det iranske fodboldlandshold under VM, og det var også tilfældet under pressemødet inden Wales-kampen, hvor profilen Mehdi Taremi slog fast, at de ikke er presset af regeringen efter deres protest.

Politik har fyldt meget hos det iranske fodboldlandshold under VM, og det var også tilfældet under pressemødet inden Wales-kampen, hvor profilen Mehdi Taremi slog fast, at de ikke er presset af regeringen efter deres protest.

Det iranske landshold skal fredag i aktion ved VM, når de skal op imod Wales i deres anden gruppekamp, men det har endnu ikke handlet om fodbold for landsholdet.

De iranske spillere valgte nemlig i den første VM-kamp at vise deres solidaritet med demonstranterne hjemme i Iran, som er gået i oprør mod regeringen, da spillerne valgte ikke at synge nationalsangen.

bold.dk var taget til Irans pressemøde forud for opgøret mod Wales, og her var der igen fokus på det politiske aspekt.

Profilen Mehdi Taremi blev nemlig spurgt, om de føler sig presset af regeringen, efter de valgte at sympatisere med demonstranterne.

- Jeg kan ikke lide at tale om politik, men nej, vi er ikke under pres. Jeg vidste, at den slags spørgsmål ville blive stillet, men uanset hvad jeg siger, er det jo ligegyldigt, fordi nogle mennesker skriver, hvad de har lyst til at skrive.

- Jeg foretrækker kun at tale om politiske spørgsmål privat eller på mine egne sociale medier.

- Vi er kommet for at spille fodbold, og det er ikke kun os. Sådan har alle spillere, som er her i Qatar, lød det fra Taremi.

Det er Irans anden kamp ved VM, men i den iranske lejr føler de, at det først er fredag, at VM går i gang, da spørgsmål om politik har fyldt alt for meget.

- Efter min mening var den første kamp slet ikke fodbold. På grund af de mange problemer, der var, var fodbold det eneste, der ikke var i fokus.

- Så jeg mener, at vores VM starter nu. Vi har to kampe, og vi skal vinde dem for at få seks point, så vi kan gøre vores folk glade.

Taremi fik personligt en god start på VM, da han blev noteret for Irans to mål i 2-6-nederlaget til England.

Læs også

Irans Queiroz giver igen: Spørg Southgate om Afghanistan

Wales bekræfter: FIFA giver grønt lys til regnbuetøj blandt fans

bold.dk møder påvirkede iranske fans: Folk dør for friheden

Iran sang ikke med på nationalsangen: De vil bringe glæde

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær de første til at kommentere.

Skriv kommentar

Seneste nyheder

0