18/1 2022

HSV sendte Schwäbe og co. ud efter straffe

Hamburger SV slog tirsdag aften FC Köln ud af DFB Pokalens ottendedelsfinale, da man til sidst vandt straffesparkskonkurrencen, efter at Florian Kainz gled i det afgørende spark.

Hamburger SV slog tirsdag aften FC Köln ud af DFB Pokalens ottendedelsfinale, da man til sidst vandt straffesparkskonkurrencen, efter at Florian Kainz gled i det afgørende spark.

DFB Pokal

1/8-finale
FT

FCK

4 - 5

HAM

121'
1 2
David Kinsombi
Mål på straffe
121'
1 2
Salih Özcan
Brændt straffe
121'
1 2
Sonny Kittel
Brændt straffe
121'
2 2
Anthony Modeste
Mål på straffe
121'
2 3
Mario Vuskovic
Mål på straffe
121'
3 3
Dejan Ljubicic
Mål på straffe
121'
3 4
Jan Gyamerah
Mål på straffe
121'
4 4
Ondrej Duda
Mål på straffe
121'
4 5
Sebastian Schonlau
Mål på straffe
121'
4 5
Florian Kainz
Brændt straffe

DFB Pokal

1/8-finale
FT

186

0 - 1

KAR

69'
0 1
Marvin Wanitzek
Mål på straffe

Tirsdag aften rullede bolden i DFB Pokal, da FC Köln tog imod Hamburger SV.

Det var cup-turneringens ottendedelsfinaler, og grundet corona-restriktioner var der desværre ikke mange tilskuere til stede på stadion.

Hjemmeholdet kom til kampen med et stort nederlag frisk i hukommelsen, da man tabte 0-4 hjemme til mastodonterne fra Bayern München i den forgående weekend.

Selvom HSV til dagligt tilbringer tiden i den næstbedste række, så var det dog ikke lutter sejre for den nordtyske storklub, der havde præget de forgående uger. Man kom til opgøret med to 1-1-resultater, og det skulle også vise sig at blive en ganske tæt affære tirsdag.

Chancehav

Første halvleg bød på en masse chancer, men ingen mål.

Kölns svenske angriber Sebastian Andersson skulle have scoret på hoved allerede efter syv minutter, men Daniel Heuer Fernandes leverede en smuk redning i målet.

Efter 35 minutter landede bolden hos gæsternes Robert Glatzel tæt foran må, men bomberen formåede at sparke over mål.

Det var umådelig tæt 1-0 til HSV lige før pausen, da Moritz Heyer driblede helt ind i feltet fra i back og satte bolden på stolpen. På returen sparkede Sonny Kittel forbi, og derfor endte første halvleg målløs.

I anden halvleg fortsatte kampen med at levere god underholdning, og allerede et minut inde burde værternes Jan Thielmann have scoret. Han blev dog ikke den eneste synder, da Sebastian Andersson misbrugte endnu en hovedstødschance kort efter.

Efter 73 minutters spil reddede Brøndby-kendningen Marvin Schwäbe hjemmeholdet, da han pillede et godt forsøg fra Sonny Kittel.

Ti minutter senere var Köln tæt på at løbe med det i den ordinære tid, da Moritz Heyer ramte træværket fra tæt hold efter et indlæg havde fundet vej til den tyske back. 

Mål kom der ikke, og så skulle der spilles mere bold med en omgang forlænget spilletid.

Hul på bylden - i begge ender

Den var ikke mere end to minutter gammel, før det lykkedes Sonny Kittel at sætte panden på et godt indlæg og score til 1-0 for HSV.

Få minutter efter scoringen var Jan Thielmann tæt på en udligning for hjemmeholdet, men Daniel Heuer Fernandes var endnu engang på plads i kassen.

Med fem minutter igen kom Mikkel Kaufmann på banen for HSV, og den danske angriber skulle være med til at holde nullet.

Kaufmann gjorde intet forkert, men nullet fik HSV ikke, for med få sekunder igen blev Anthony Modeste holdt tilbage i feltet, og så fik den franske angriber selv muligheden fra ellevemeteren. 

1-1, og så var der straffesparkskonkurrence.

Fra pletten blev hjemmeholdets Florian Kainz skurken, da han gled i det afgørende straffespark. Selvom bolden gik ind, så havde han rørt den to gange, hvorfor målet ikke talte.

Dermed er HSV og Kaufmann videre til DFB Pokalens kvartfinaler

Lillebror-München ude af pokalen

Andetsted slog Karlsruhe 1860 München ud af DFB Pokal.

Kampen lignede ellers længe en målløs affære og dermed en forlængelse, men med tyve minutter igen fik gæsterne fra Karlsruhe et straffespark, og det omsatte Marvin Wanitzek sikkert.

Målet blev kampens eneste, og dermed er Karlsruhe videre til kvartfinalen.

5 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0