26/2 2021

Høgli og Tromsø opfordrer til VM-boykot

Tom Høgli og resten af den norske klub Tromsø IL opfordrer Norges fodboldforbund til at boykotte VM i Qatar.

Tom Høgli og resten af den norske klub Tromsø IL opfordrer Norges fodboldforbund til at boykotte VM i Qatar.

Eliteserien

1. runde
I morgen 16:00

B/G

vs

TRO

I november og december 2022 skal verdensmesterskaberne i fodbold spilles i Qatar, hvilket har mødt enorm kritik igennem lang tid.

Flere parter har kritiseret forholdene i ørkenstaten, og fredag er den norske fodboldklub Tromsø IL gået ud med en officiel opfordring til at boykotte slutrunden.

- Der har igennem flere år været rettet stærk kritik mod FIFA og Qatar i forbindelse med VM i fodbold 2022. Det hele startede med en tildeling af slutrunden , som fra flere sider blev kaldt korrupt efterfulgt at rapporter om uværdige arbejdsforhold for tilrejsende arbejdere tilknyttet byggeriet af faciliteterne til VM.

- Forskellige aktører har over mange år rapporteret om rigtig mange dødsfald, som relaterer sig til det kommende verdensmesterskab. Systemet bliver beskrevet som et moderne slaveri.

- Strategien mod dette har været at gå i dialog og kritisere. Norges Fodboldforbund har selv valgt denne strategi. Et virkemiddel, som vi i Tromsø IL tror på.

- Men kritikken og dialogen har ikke ført frem. For nylig publicerede The Guardian en rapporter, som viser enormt mange døde fremmedarbejdere. Tallene er nedslående! Strategien, som har været fulgt, har ikke givet de nødvendige resultater, og vi føler, det er tid til at gå videre til næste skridt; boykot.

Sådan lyder det blandt andet i en fælles udmelding fra Tromsø IL.

Den tidligere FC København-spiller Tom Høgli stoppede i 2019 sin karriere i Tromsø og er i dag ansvarlig for samfund og bæredygtighed i klubben.

26 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0