23/1 2022

Hobro-midt på prøve i Tyskland: Mega fedt

Sebastian Avanzini har netop været på prøve hos KFC Uerdingen, og han drømmer om at komme til Tyskland i fremtiden. Han har dog fuld fokus på Hobro, siger han til bold.dk.

Sebastian Avanzini har netop været på prøve hos KFC Uerdingen, og han drømmer om at komme til Tyskland i fremtiden. Han har dog fuld fokus på Hobro, siger han til bold.dk.

Sebastian Avanzini er på kontrakt hos Hobro IK fra 1. division, men i starten af året fik han en spændende mulighed, som han ikke kunne sige nej til.

Tyske KFC Uerdingen kontaktede ham nemlig med henblik på at få ham en tur sydpå, så parterne kunne se hinanden an, og det kom der et to ugers langt prøveophold ud af for Hobro-spilleren.

- Jeg var i Tyskland, da KFC Uerdingen havde henvendt sig, hvor de gerne ville se mig an. Det lød jo som en mega spændende mulighed, så jeg spurgte Hobro, om jeg kunne få lov til at se, hvad det var for noget.

Men inden der kunne falde noget på plads, skulle Avanzini først have tilladelse fra Hobro-ledelsen, og derfor gik han til cheftræner Martin Thomsen, som ikke havde nej-hatten på.

- Da jeg talte med Martin Thomsen, sagde han selvfølgelig, at det var en fed mulighed for mig, og at han ikke ville stå i vejen for, at jeg i hvert fald kunne få lov til at se det an. Vi kunne derfor så altid se på, hvordan det ville udvikle sig derfra.

- Ledelsen var faktisk rigtig cool omkring det, så det var jeg rigtig glad for. Jeg tog så afsted og var dernede i knap to uger, hvor jeg fik et mega fedt indtryk af Uerdingen. Så det var en spændende oplevelse for mig, udtaler Sebastian Avanzini til bold.dk.

Tysk klub i frit fald

KFC Uerdingen er dog ikke længere den klub, som de tidligere har været. Det er nemlig kun gået en vej de seneste år, og det er ned i et dybt tysk hul. 

I sommer blev Uerdingen nemlig smidt ud af 3. Liga, da de ikke kunne opnå licens til rækken grundet manglende økonomi. Siden da trak klubbens investor sig også, og dermed skulle Uerdingen nu en tur ned i den tyske Regionalliga, der er det fjerde bedste niveau.

Det bliver derfor også en svær opgave for tyskerne, hvis de vil have Avanzini til klubben på en fast aftale.

- Problemet er jo den nuværende situation, hvor de skal kunne finde de nødvendige midler for at få mig ud af min kontrakt med Hobro eller finde en anden mulig løsning, som ville gøre alle parter glade.

- Det er ikke sikkert, at de har de midler nu. Men uanset hvad, så fik jeg en stor oplevelse dernede i Tyskland, og nu holder jeg kontakten ved lige med det netværk, som jeg fik dernede, indtil sommer.

Avanzini fortæller til bold.dk, at Uerdingen er i gang med at genopbygge klubben, og at det hele ser spændende ud, men et liv i den tyske Regionalliga er på nuværende tidspunkt ikke interessant for Avanzini.

- Responsen fra Uerdingen var rigtig god, da de synes, at jeg gjorde det godt. De har også en dansk træner dernede i form af Michael Jørgensen, som jeg kender fra tidligere, så de har været oprigtig interesseret og ville hente mig derned.

- Jeg tror meget på den træner, som de har, da han er utrolig dygtig. Jeg kan dog ikke bruge det til besynderligt meget, at de for nogle år siden var langt højere oppe i det tyske ligasystem.

- Så timingen lige nu er ikke den rigtige i forhold til, at jeg i så fald skal spille Regionalliga. Men når det så er sagt, så var det virkelig fedt at opleve den tyske fodboldkultur. Det var inspirerende at se, hvordan de ser fodbold, så på de to uger lærte jeg utroligt meget. Fodbolden er meget anderledes end i Danmark.

Fuldt fokus på Hobro

Sebastian Avanzini er nu tilbage i Nordjylland, hvor han er i gang med forberedelserne til det vigtige forår. Her kæmper Hobro for livet i 1. division, og han vil gøre alt for, at de kan sikre sig overlevelse.

- Lige nu er mit fulde fokus på Hobro, hvor jeg jo har kontrakt i de næste to et halvt år. Jeg vil hjælpe Hobro med, at de også er med i 1. Division til næste år. De stoler på mig, og det vil jeg gerne sørge for, at de bliver ved med at gøre.

Selvom Avanzini kun har Hobro i hovedet i denne tid, så indrømmer han dog også, at han har en stor drøm om at prøve sig af i udlandet igen, hvor Tyskland ville være en drømmedestination for ham.

- Jeg drømmer om at kunne tage springet til udlandet på et tidspunkt, hvor det sagtens kunne være en 3. Liga-klub i Tyskland, så jeg kunne prøve det af. Det kunne også være en fantastisk mulighed.

- Men det er jo blot drømme. Jeg har det godt i Hobro, hvor jeg vil gøre alt for, at vi overlever i denne sæson, så jeg kæmper igennem for holdet.

- Jeg holder kontakten til Tyskland, da hele deres syn på fodbold er utrolig lærerigt for mig, så jeg passer rigtig godt ind i tysk fodbold. Så på sigt kunne et eventyr i Tyskland helt sikkert blive aktuelt, men det hele handler om Hobro nu, udtaler Sebastian Avanzini til bold.dk.

Den 26-årige Sebastian Avanzini står noteret for 16 kampe i 1. division for Hobro.

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær de første til at kommentere.

Skriv kommentar

Seneste nyheder

0