30/11 2022

Hareide: Eriksen, Schöne og Jørgensen var vores sikre kort

Åge Hareide ser i et interview med Discovery+ tilbage på den dramatiske VM-kamp mod Kroatien, der endte i straffesparkskonkurrence.

Åge Hareide ser i et interview med Discovery+ tilbage på den dramatiske VM-kamp mod Kroatien, der endte i straffesparkskonkurrence.

For fire år siden blev Danmarks VM-drøm slukket, efter tre spillere misbrugte fra ellemeterpletten i ottendedelsfinalen mod Kroatien.

Både Christian Eriksen, Lasse Schöne og Nicolai Jørgensen brændte, men det var ellers netop de tre skytter, som daværende landstræner Åge Hareide betragtede som sikre kort.

I et interview med Discovery+ ser han tilbage på straffesparkskonkurrencen.

- Jeg vidste, at jeg havde rutinerede mænd på holdet. Christian sparkede jo for os igennem hele kvalifikationen, og Nicolai sparkede for Feyenoord og Lasse Schöne for Ajax, så der havde vi tre sikre kort. Pudsigt nok var det de tre, der brændte.

- Simon Kjær meldte sig selv, og så havde vi Krohn-Dehli som en rutineret mand med en rolig fod, så vi skiftede ham ind for at sparke straffe, fortæller Hareide.

Nordmanden fortæller også om udvælgelsen af skytter.

- Vi undersøgte, hvem der helt sikkert ikke ville skyde. Det var vigtigt at finde ud af det, for man kan ikke presse spillerne til det. De skal ville selv, og så bestemte vi rækkefølgen ud fra det, siger Åge Hareide.

Se en del af interviewet i toppen af artiklen.

Danmark har onsdag eftermiddag chancen for at spille sig i endnu en VM-ottendedelsfinale, når Australien er modstanderen i sidste gruppekamp i Qatar.

Læs også

Gule kort kan komme i spil - her er scenarierne for Danmark

Hjulmand og co. er ikke tynget af pres og forventninger

Amini vil drille PC: Farvel, Danmark!

SATS PÅ: Danmark står 0-0 i pausen

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær de første til at kommentere.

Skriv kommentar

Seneste nyheder

0