9/2 2023

Hammer begræder Hvilsom-stop: Giver et sug i maven

Den tidligere Hobro-chef Jens Hammer fortæller til bold.dk, at han virkelig er trist over Mads Hvilsoms tvungne karrierestop.

Den tidligere Hobro-chef Jens Hammer fortæller til bold.dk, at han virkelig er trist over Mads Hvilsoms tvungne karrierestop.

1. Division Kvalifikationsspil

23. runde
søndag 11:00

HBK

vs

HOB

- Det giver sådan et ubehageligt sug i maven.

Ordene kommer fra Esbjerg-direktøren Jens Hammer, der over for bold.dk deler sine tanker om Mads Hvilsoms tvungne karrierestop.

Hammer og Hvilsom kender hinanden fra tiden i Hobro, og selv om de ikke har været under samme tag de seneste år, har de holdt kontakten ved lige.

- Jeg taler stadig med Mads, så jeg vidste godt, at det gik i den retning, men det er jo utrolig sørgeligt. Han er kun 30 år, så det er jo alt for tidligt, siger Hammer til bold.dk.

Barsk fodboldverden
Det var søndag, at nyheden om Hvilsoms tvungne karrierestop landede gennem en pressemeddelelse fra Hobro.

Et hav af knæskader og tilbagefald gør, at angriberen ganske enkelt ikke er i stand til at fortsætte. Udmeldingen gør stort indtryk på Hammer, der begræder Hvilsoms skæbne. 

- Det viser virkelig, hvor hårdt fodbold kan være. Det er en forfærdelig historie. 

- Han er jo ikke en spiller, der har været ramt af mange skader, men når han er blevet ramt af noget, har det udelukkende været de helt alvorlige skader. 

- Det er virkelig ærgerligt, og han har om nogen ikke fortjent den skæbne. Han var en bundærlig dreng, der gjorde sit bedste hver dag, siger den tidligere Hobro-boss. 

Kærligt kram fra Peter Sørensen
Hammer forklarer videre, at han særligt husker et moment, når han tænker på Mads Hvilsoms uheldige skadeshistorik.

- Et af de billeder, der står klarest for mig i Hobro, er faktisk, hvor han i sit comeback spiller ganske kort og springer noget i lysken. Der går han grædende ud og får et kram af Peter Sørensen. 

- Jeg tror også, at det er et billede, som I tit bruger på bold.dk. Der får han et kram på vej ud af Peter Sørensen, der jo ellers får skudt i skoene, at han er en hård fyr. 

- Jeg synes, det er et rigtig stærkt billede af de to, som også fortæller, at der er andet mellem himmel og jord end fodbold, og det delte de to lige i det øjeblik, siger Hammer.

Symbolet på Hobros optur
Jens Hammer var manden, der i sommeren 2012 hentede Mads Hvilsom til Hobro på et lejeaftale, der varede frem til sommeren 2014. 

Første sæson var præget af en korsbåndsskade, men derefter fandt den dengang unge angriber for alvor melodien, og han spillede således en stor rolle i Hobros oprykning til Superligaen i 2013/14-sæsonen.

Hobro endte med at købe Hvilsom permanent fri i FCM, og ifølge Hammer er den hårdtarbejdende angriber på mange måder en symbol for hele opturen i den nordjyske klub.

- Han var en fantastisk historie for Hobro. På mange måder var han symbolet på hele det fodboldhold, der rykkede op i Superligaen og klarede sig fint i de første år. 

- Som han selv siger, så var han knap så talentfuld, men han var virkelig hårdarbejdende, han var en god kammerat, og han gjorde alt for sin sidemand. 

- Han var bare en super fyr i omklædningsrummet. Han var en god, sund dreng - jeg vil næsten sige jysk dreng. 

- Det er han jo godt nok ikke, for han kommer fra Roskilde, men han er jo en klassisk jyde på mange måder, siger Jens Hammer med et smil i stemmen.

Bliver et livsvidne
For Jens Hammer er det helt naturligt, at Hvilsoms karrierestop gør stort indtryk. 

Han peger på, at de mange års kendskab ikke kan undgå at få en vis betydning. 

- Det gør jo indtryk, når man lærer de her fodboldspillere at kende over mange år. Fra han kom til Hobro som en helt ung knægt uden kæreste eller familie, og til at han gifter sig med Line og har fået to søde børn. 

- Man bliver jo vidne til deres liv på en eller anden måde. Og nu er der så et fodboldliv, der stopper - det er virkelig sørgeligt, siger Hammer og understreger. 

- Mads kan heldigvis så mange ting, så han skal nok få sig et godt og dejligt liv uden for fodbold. Det er jeg slet ikke i tvivl om, siger Jens Hammer.

bold.dk har talt med Erik Sviatchenko om Mads Hvilsoms karrierestop. Læs den historie her.

Læs også

Steinlein sætter ord på Hvilsom-stop: Han fik FCM-debut for tidligt

Erik S. begræder Hvilsoms karrierestop: Det har været enormt hårdt

Hvilsom om svær beslutning: Knæet kan ikke klare det

Mads Hvilsom er tvunget til at stoppe karrieren

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær de første til at kommentere.

Skriv kommentar

Seneste nyheder

0