8/12 2022

Hård start i Genk for Carstensen: Havde håbet på mere

Den tidligere Silkeborg-profil Rasmus Carstensen ser tilbage på en hård, men lærerig første tid i Genk, hvor han havde håbet på mere spilletid, men han er optimistisk for fremtiden.

Den tidligere Silkeborg-profil Rasmus Carstensen ser tilbage på en hård, men lærerig første tid i Genk, hvor han havde håbet på mere spilletid, men han er optimistisk for fremtiden.

1. Division A

23. runde
søndag 20:00

GEN

vs

SER

40 minutters fodbold på fire måneder.

Det er facit for den tidligere Superliga-profil Rasmus Carstensen efter skiftet til belgiske Genk i sommer.

22-årige Carstensen har trukket det korteste strå af tre højrebacks i Genk, efter det ikke lykkedes klubben at sælge den ene i sommer.

Derfor kom det heller ikke bag på den tidligere Silkeborg-back, at det ikke er blevet til mere spilletid - men han havde håbet på mere, fortæller han til bold.dk.

- Da vinduet lukkede, vidste jeg, at det her halve år ville blive tilvænning og en kamp for at få al den spilletid, jeg kunne. Så jeg er ikke overrasket, men jeg havde håbet på mere, siger Rasmus Carstensen til bold.dk.

- Jeg håbede selvfølgelig at spille hver kamp, men når det nu ikke skete, er jeg bare ekstra glad for de minutter, jeg har fået skrabet sammen. Så betyder de ekstra meget for mig.

Følte ikke at nogen så mig
Rasmus Carstensen har dog haft fin dialog med cheftræner Wouter Vrancken omkring situationen, som ikke har været optimal for danskeren.

- Træneren trak mig til side, efter vinduet lukkede, hvor han godt kunne se, at jeg stod i en svær situation. Daniel Munoz, der spiller nu, gør det godt, og vi vinder vores kampe, så ham tager man ikke bare ud.

- Så er der Angelo Preciado, som er god at have på bænken, fordi han både kan spille højre back og højre kant, hvis det bliver nødvendigt.

- Så det var en svær situation for mig. Og det var også hårdt i starten inden min debut, hvor jeg var alene, og jeg følte, at der ikke var nogen, der så mig til træning.

- Siden har jeg haft besøg af venner og familie, og det har hjulpet på humøret. Og så er jeg kommet bedre ind i det, og nu føler jeg, at der bliver lagt mærke til det, jeg gør.

Carstensen har dog før oplevet at stå bag i køen, og den erfaring trækker han på.

- Som ung spiller har jeg også prøvet ikke at spille, og det var jo sådan set det samme, der skete i Silkeborg, hvor jeg skulle slå Svenn Crone af.

- Man må ikke give op og være frustreret, for der er nok en grund til, at de har købt mig. Så jeg må holde snuden i sporet.

Alt handler om fodbold
Rasmus Carstensen er faldet godt til i Genk, men det har også været en udfordring at komme uden for de trygge rammer i Silkeborg.

Der er flere træningspas i Belgien, og der er mindre 'hygge', end der var hjemme i Danmark.

- I Silkeborg blev jeg efter træning med mine gode holdkammerater; spille kort, drikke kaffe, tage den med ro og hygge sig. Hernede er det lidt anderledes, man er lidt mere for sig selv.

- Min hverdag handler mere om fodbold. Selvfølgelig var fokus også på træning i Silkeborg, men det var også meget hyggeligt og behageligt, fordi det var sammen med mine gode venner.

- Hernede er vi jo ikke venner på samme måde – endnu i hvert fald – det er mere mine holdkammerater.

- Jeg er ved at vænne mig til det, men det var hårdt i starten, når jeg ikke kunne forstå mine holdkammerater på flamsk. Det er jo bare sværere at flette ind i samtaler på et andet sprog. Så det er meget op til én selv. Jeg skulle selv åbne munden, fortæller Carstensen.

Fra øverst til nederst i hierarkiet 
Carstensen er gået fra at være én af de bedste på holdet i Silkeborg til at være nederst i hierarkiet i Genk, men backen nyder kun at komme ud af sin comfortzone.

- At komme til træning hver dag og ikke være den bedste, nok nærmere det modsatte. Det skærper mig, at der bliver gået til den, og at man ikke får noget foræret. Du får ikke respekt bare ved at møde op, du skal gøre dig fortjent til det på banen.

- I Silkeborg syntes jeg da selv, at jeg var én af de gode. Jeg gjorde det selvfølgelig stadig godt til træning, men der skulle ikke så meget til for mig, før jeg var god til træning, som der skal nu.

- Jeg er nødt til at være fuldt fokuseret i hele træningen, hvor alle øvelserne er nye. I Silkeborg kendte jeg dem som regel, og så kunne jeg lige smalltalke lidt med Lukas Engel, mens Kent Nielsen forklarede det, siger Carstensen med et grin.

- Når fodbold fylder så meget af mit liv, er det dejligt at være et sted, hvor det handler om at blive så god som muligt og blive udfordret hver dag.

Trods den sparsomme spilletid er Rasmus Carstensen stadig fuld af optimisme over fremtiden i Belgien.

- Genk er en monsterfed klub, og jeg har et mål om at slå igennem hernede. Her er dejlige mennesker, og jeg vil give det en skalle.

- Nu er det jo ikke sådan, at jeg har spildt tre år på ikke at slå igennem. Jeg har været her i et par måneder, og det er set før, at man lige skal bruge lidt tid på at komme ind på holdet.

- Jeg er stolt af de tre kampe og den ene assist, jeg har lavet indtil videre, og jeg er optimistisk omkring, at der er mere i vente, siger Rasmus Carstensen.

Rasmus Carstensen har kontrakt med Genk til sommeren 2026.

Læs også

Svenn Crone regner med rødvin fra Carstensen

U21-stjerne var tæt på at opgive karrieren: Rødt kort ændrede alt

SIF hylder Carstensen: Mange havde givet op

Genk bekræfter: Køber Rasmus Carstensen

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær de første til at kommentere.

Skriv kommentar

Seneste nyheder

0