27/6 2020

Greko sørgede for sen sønderjysk forløsning

Det stod længe 0-0, men kort før tid dukkede Christian Greko Jakobsen op og sikrede SønderjyskE en vital 1-0-sejr over Silkeborg.

Det stod længe 0-0, men kort før tid dukkede Christian Greko Jakobsen op og sikrede SønderjyskE en vital 1-0-sejr over Silkeborg.

Superligaen Pulje 1

30. runde
FT

SØN

1 - 0

SIF

83'
1 0
Christian Jakobsen
Mål

Silkeborg er allerede rykket ud af 3F Superligaen, men SønderjyskE havde alt at spille for i lørdagens opgør på Sydbank Park.

Således var sønderjyderne inden kampen á point med Lyngby, der indtog tredjepladsen i nedrykningsspillets pulje 1, som medfører en playoff-kamp om overlevelse.

Silkeborg måtte undvære Mads Emil Madsen, som klubben fredag meldte ud, at man har accepteret et bud på. Anføreren var således slet ikke i truppen til kampen.

Om det skyldtes kaptajnens fravær, er ikke sikkert, men SønderjyskE satte sig på kampen fra start.

Eggert Jonsson fik en gigantisk mulighed efter få minutter, men defensivspilleren mistimede bolden, så han ramte den med skulderen i stedet for pandebrasken.

SønderjyskE fortsatte presset og skabte pænt med muligheder til at komme foran.

Først var Anders K. Jacobsen nærgående i det 14. minut, inden Silkeborg-målmand Rafael Romo måtte hive en god redning op af ærmet for at forhindre Emil Frederiksen i at sende værterne på 1-0.

Silkeborg kom bedre med efter det indledende tryk fra hjemmeholdet, og Vegard Moberg kom til en god chance midtvejs i første halvleg.

Nordmanden tog flot bolden med inde i SønderjyskE-feltet, men afslutningen sneg til tæt forbi den fjerneste opstander.

Trods et par gode muligheder bød første halvleg ikke på en scoring, og derfor gik de to hold til pause med 0-0 på lystavlen.

Comeback efter to års skadeshelvede

SønderjyskE kom godt ud til anden halvleg, men Silkeborg-defensiven fik blokeret, når værterne forsøgte sig.

Den indskiftede Silkeborg-angriber Emil Holten forsøgte sig med en dribletur kort efter, men de lyseblå kom på plads og fik afværget.

Efter godt en times spil skiftede Silkeborg Gustav Dahl på banen, og forsvarsspilleren fik dermed et længe ventet comeback, eftersom han ikke havde spillet en kamp siden maj 2018 grundet en alvorlig skade.

SønderjyskE jagtede, og med syv minutter igen gav det pote.

Her kiksede opdækningen fuldstændig for Silkeborg i forbindelse med et hjørnespark, så indskiftede Christian Greko Jakobsen fik lov at stå helt fri ved bageste stolpe, og så stangede han bolden i mål til 1-0.

Silkeborg fik aldrig svaret igen på scoringen, så Glen Riddersholm og co. kan glæde sig over en særdeles vigtig sejr, der sætter pres på Lyngby.

SønderjyskE har netop nu tre point ned til de kongeblå, der mandag gæster OB.

Det betyder også, at SønderjyskE nu kan rette fokus mod onsdagens finale i Sydbank Pokalen, hvor AaB venter på Blue Water Arena i Esbjerg.

12 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0