22/1 2022

Gerrards tropper gav Everton flere problemer

Aston Villa kæmpede sig lørdag til en 1-0-sejr i udekampen mod Everton på et mål af Emi Buendia.

Aston Villa kæmpede sig lørdag til en 1-0-sejr i udekampen mod Everton på et mål af Emi Buendia.

Premier League

23. runde
FT

EVE

0 - 1

AVL

45'
0 1
Emiliano Buendia
Mål

Rafa Benitez blev fyret i sidste weekend, og derfor var det Duncan Ferguson, som stod i spidsen for Everton i lørdagens hjemmekamp mod Aston Villa.

Opgøret på Goodison fik en intens start, hvor der blev gået til den fra begge hold, og stille og roligt kom chancerne også.

I det ottende minut forsøgte Douglas Luiz sig med et frispark, som gik tæt over mål, inden Emi Buendia en håndfuld minutter senere måtte se Everton-keeper Jordan Pickford redde et godt forsøg.

Villa fortsatte med at komme til de fleste chancer, og Matty Cash tog en god tur frem i banen efter knap en halv times spil, men Everton fik clearet.

Momenter senere lavede den tidligere Everton-spiller Lucas Digne, der tidligere i januar skiftede til Aston Villa, en stor fejl, som gav en glimrende åbning for værterne.

Abdoulaye Doucoures aflevering mod Richarlison savnede dog kvalitet, så chancen løb ud i sandet.

Aston Villas Ollie Watkins fik to store tilbud før pausen, men skarpheden var en mangelvare i begge tilfælde, og derfor lignede det en målløs første halvleg.

I det tredje tillægsminut steg Emi Buendia dog til vejrs og stangede et hjørnespark fra Digne i kassen til 1-0, og så kunne Steven Gerrards tropper juble.

Jublen blev afbrudt af, at en tilskuer kastede en flaske, som tilsyneladende ramte Matty Cash og Lucas Digne, hvilket du kan se i toppen af artiklen.

Frem og tilbage efter pausen

Anden halvleg blev en åben slagudveksling, hvor det bølgede frem og tilbage i perioder.

Begge hold skabte chancer, men Richarlison manglede skarpheden, og Emiliano Martinez tog godt fra i Aston Villa-målet.

Everton fik endelig spillet til at fungere i sekvenser af anden halvleg og pressede på, men det sidste manglede gang på gang.

Dominic Calvert-Lewin var tæt på at nå helt frem til et godt indlæg fra Anthony Gordon midtvejs i anden halvleg, men styrede bolden forbi.

Mod slutningen af kampen blev det ganske fysisk, og Everton formåede ikke at lægge det afgørende tryk, der kunne kaste en udligning af sig.

Derfor kan Aston Villa rejse sydpå med tre vigtige point i bagagen og glæde sig over en øjeblikkelig tiendeplads i Premier League, mens problemerne fortsætter for Everton, der er nummer 16 i tabellen.

Afstanden til Watford lige under stregen er fem point.

17 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0