27/10 2021

FIFA: Fem udskiftninger kan blive permanent

Ifab, der forvalter fodboldens love, vil gøre det til en permanent regel, at der må skiftes ud fem gange i løbet af en fodboldkamp.

Ifab, der forvalter fodboldens love, vil gøre det til en permanent regel, at der må skiftes ud fem gange i løbet af en fodboldkamp.

Reglen blev implementeret første gang i maj 2020. En måned efter fodbolden blev genoptaget efter coronapandemien havde haft kløerne i afviklingen af kampe.

Forud for 2020/2021-sæsonen stemte Premier League imod reglens fortsættelse, men nu kan det risikere at blive en fast del af fodbolden, som vi kender det.

Fem udskiftninger pr. kamp.

International Football Association, Ifab, der forvalter og kommer med forslag til love i fodbolden, har efter et møde onsdag anbefalet, at de fem udskiftninger, som i lang tid har præget fodbolden, skal gøres permanent.

Det oplyser Ifab i en pressemeddelelse.

- Vi anbefaler, at ligaer bør gøre det muligt selv at bestemme, om man vil fortsætte med det nuværende antal af udskiftninger, lyder det.

Med til mødet var også Det Internationale Fodboldforbund (FIFA).

Ifølge pressemeddelelsen bliver det altså op til de enkelte turneringsarrangører at beslutte, om man vil implementere reglen i de enkelte ligaer, ligesom de fem udskiftninger stadig skal afvikles over tre omgange, så man undgår tidsudtrækning.

I lang tid har det kun været tilladt at skifte ud tre gange i løbet af en kamp, men reglen om fem udskiftninger kom i sommeren 2020 for at aflaste spillerne, der havde et meget sammenpresset program efter coronapausen.

Muligheden for de ekstra udskiftninger blev forlænget denne sommer. 

Dermed kunne man benytte sig af det frem til slutningen af 2022.

Læs også

FIFA om VM-planer: Alle skal kunne se fordele

Avis: FIFA kan bøje sig efter UEFA-trussel

Medie: Flere UEFA-lande overvejer FIFA-exit

13 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0