28/7 2022

Fenerbahce tager afstand fra fansenes Putin-råb

Fenerbahce har på deres hjemmeside været ude og tage afstand fra den gruppe tilhængere, der tilsyneladende råbte 'Vladimir Putin' mod Dynamo Kiev-spillerne. 

Fenerbahce har på deres hjemmeside været ude og tage afstand fra den gruppe tilhængere, der tilsyneladende råbte 'Vladimir Putin' mod Dynamo Kiev-spillerne. 

Onsdag aften mødtes Fenerbahce og Dynamo Kiev i kvalifikationen til Champions League, hvor det endte med samlet avancement for ukrainerne. 

Undervejs i kampen hændte dog en noget bizar episode, da nogle Fenerbahce-tilhængere efter en provokerende Kiev-fejring ved 1-0-målet begyndte at synge 'Vladimir Putin' ned mod Kiev-spillerne, som du kan se her

Kievs træner og den ukrainske ambassadør i Tyrkiet var efterfølgende ude og kritisere kampråbene, og Fenerbahce tager nu også afstand fra episoden på deres egen hjemmeside. 

- I Dynamo Kiev-kampen spillet på vores bane i anden kvalifikationsrunde til Champions League, blev der råbt noget fra en del af stadion efter modstanderens mål, skriver klubben indledende og tager herefter afstand fra det. 

- Vi laver denne pressemeddelelse imod en diskurs, som ikke repræsenterer vores klub og ikke reflekterer vores klubs ståsted på nogen måde. 

Videre skriver klubben på hjemmesiden, at man hele tiden har været imod krigen i Ukraine og også har vist det af flere omgange offentligt. 

I samme meddelelse understreges det også, at der var tale om tilråb i 20 sekunder, samt at det var forårsaget af gestikulationer fra nogle af Kievs spillere, inden klubben igen tager afstand fra hændelserne på lægterne. 

Læs også

Tyrkiske fans synger Putin-sang efter Kiev-mål

Dynamo Kiev bankede Fenerbahce ud af CL-kvalen

26 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0