3/8 2019

FCN holder gryden i kog: Tror på alle spillere

Flemming Pedersen fik ikke lægge sig fast på et makkerpar i forsvaret og vil det hele taget skifte forholdsvist meget ud i sin startopstilling.

Flemming Pedersen fik ikke lægge sig fast på et makkerpar i forsvaret og vil det hele taget skifte forholdsvist meget ud i sin startopstilling.

I 2-0-sejren over Esbjerg senest havde FC Nordsjælland-træner Flemming Pedersen bænket venstrebacken Mathias Rasmussen og rykket Ulrik Yttergaard ud på backen for at gøre plads til debutanten Kian Hansen.

Nordmanden er dog fortsat primært stopper, fastslår FCN-træneren.

- Jeg ser absolut mest Ulrik som stopper, men mod Esbjerg ville vi gerne have to spillende backs. Ras (Mathias Rasmussen, red) og Oliver Villadsen er løbebacks, ligesom Mads Valentin og Karlo Bartolec.

- Men mod Esbjerg ville vi gerne have spillende backs, der kunne sætte mange pasninger sammen. Så må vi se mod Randers, om vi skal bruge andre typer, siger Pedersen til bold.dk.

Skal vinde og udvikle

Har du er foretrukket makkerpar til det centrale forsvar efter Kian Hansens ankomst?

- Nej. Den tankegang vil jeg slet ikke ind i. Det er alt for rigidt for os. Fodbold skal være flydende, og jeg skal som træner ikke have et fixed mindset.

- Andre klubber foretrækker at gøre det på den måde, men det er ikke vores mindset. Og det har ikke noget med mig at gøre, sådan er det i hele klubben.

Og så giver I gerne køb på fasttømrede relationer mellem spillerne?

- Ja, men i takt med at vores spillestil bliver tydeligere og tydeligere, betyder det ikke så meget, siger Pedersen, der generelt lægger op til at rotere en del i sine startopstillinger:

- Det er meget vigtigt for os, at vi holder spillertruppen i kog. At vi ikke bruger de samme 11 spillere hver gang. Vi har et ansvar for at vinde i Superligaen, men vi har et endnu større ansvar for at udvikle vores spillere. Og det kræver spilletid, så vi skal holde gryden i kog.

- Jeg kan huske, Benny Lennartson i Lyngby gjorde det samme. Han skiftede godt nok meget ud, men alle kendte deres roller, fordi spillestilen var meget tydelig, og det virkede. Vi holder gryden i kog og tror på alle vores spillere, siger FCN-træneren.

FCN gæster søndag Randers klokken 12.00.

Læs også

Overblik: Skader i Superligaen lige nu

FCN frygtede rødt kort: Mumin er lærevillig

Ung topscorer overrasker FCN-træner

Kian Hansen overvejede Kina og USA

1 kommentar

Gå til forum

Seneste nyheder

0