1/3 2021

FCK-chef efter topkamp: Et stykke vej endnu

Mødet med AGF var en god test for FC København i forhold til at se, hvor holdet er i sin proces, mener Jess Thorup, der erkender, at der fortsat er et stykke vej.

Mødet med AGF var en god test for FC København i forhold til at se, hvor holdet er i sin proces, mener Jess Thorup, der erkender, at der fortsat er et stykke vej.

Superligaen Grundspil

18. runde
FT

FCK

3 - 3

AGF

15'
1 0
Jonas Wind
Mål
20'
1 1
Patrick Mortensen
Mål
27'
1 2
Patrick Mortensen
Mål
29'
1 3
Patrick Olsen
Mål
55'
2 3
Mohamed Daramy
Mål
90'
3 3
Jonas Wind
Mål på straffe

FC København havde inden søndagens møde med AGF hentet 20 point ud af 24 mulige i otte kampe.

Altså så det særdeles positivt ud for Jess Thorups tropper, men holdet havde i sin nuværende forfatning ikke testet sig mod de helt stærke hold i Superligaen, og derfor var søndagens møde med AGF en god test for at se, hvor holdet er i sin proces.

Det fortalte Jess Thorup efter 3-3-mødet med AGF, hvor han så, at der fortsat er et stykke vej endnu for mandskabet. 

Den her kamp kunne for os udefra ses lidt som en eksamen for FCK. Var det også det for dig?

- Jamen, jeg glædede mig også til sådan en kamp og glæder mig til de næste fire kampe, hvor vi møder et par af topholdene for at blive målt op og se, hvor vi egentlig står henne, siger Thorup og giver sin vurdering:

- Rent offensivt kunne vi jo godt være med, men det er klart, at vi skal være mere kyniske i forhold til, hvor vi mister bolden og hvor nemt modstanderen har ved at skabe chancer og ved at score. Vi skal være skarpere og stærkere, for ellers kommer vi ikke til at vinde noget som helst.

- Vi skal finde ud af, hvor vi er i vores proces, og der er et stykke vej endnu. Det har jeg sagt hele tiden, selv om vi fik en god start og alle begyndte at sige, vi var favoritter til at blive mestre, selv om vi stadig var langt efter.

- Så lige et bump eller to på vejen, og det har vi fået nu. Det erkender vi, og vi har mistet fire point. Det vidste vi godt ville komme på et tidspunkt.

- Nu skal vi op på hesten og vi kan også tage de positive briller på og sige, vi ikke har tabt i ni kampe. Men lige nu er det status quo, og det er ikke godt nok.

FCK's fire kommende kampe er mod Vejle, Brøndby, FC Midtjylland og Randers FC.

- Mit ansvar, at fejlene bliver ved

Jess Thorup var efter AGF-kampen særligt utilfreds med de fejl, som kostede tre mål på ni minutter i første halvleg.

Det er et problem, som FCK-defensiven har døjet med gennem længere tid, og Jess Thorup påtager sig ansvaret for, at det ikke er blevet bedre.

- Det er jo mit ansvar, og det har jeg ikke gjort godt nok, når vi bliver ved at gøre de ting. Nu ved jeg godt, jeg siger det samme igen, men jeg er meget opmærksom på, vi er i gang med en proces, siger Thorup og fortsætter:

- Den proces skal gerne gå hånd i hånd med sejre, og det er klart, at når man har spillet to uafgjort, så lyder det lidt hult. Vi skal ikke kun kigge på sejre, for vi skal øve os i at være i proces. Der er mange point at spille om stadig, så vi skal hele tiden tage skridt i den rigtige retning.

- Vi lærer noget og i de sidste kampe har vi taget nogle dyre lærepenge og fået nogle mål imod. Vi ser fantastiske ud i den anden ende, men nu skal tingene hænge bedre sammen og det er vel det, jeg skal tage med hjem og finde ud af, hvordan fanden jeg får forsvaret kittet bedre sammen.

FC København har i gennemsnit lukket 1,67 mål ind pr. kamp i denne sæson, mens holdet har scoret 1,94 pr. kamp. 

Læs også

Thorup efter 3-3: Træls at stå og diskutere

Wind efter drama: Forstår AGF's frustrationer

Thorup erkender: Vi lukker for mange mål ind

AGF-boss: FCK får dommerne på deres side

Wind sikrede FCK sent point i vildt topbrag

11 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0