5/6 2019

Fans raser over oprykkers Leipzig-samarbejde

Paderborn indgår et 'omfattende sportsligt samarbejde' med RB Leipzig. Fansene truer med at boykotte klubbens kampe i Bundesligaen.

Paderborn indgår et 'omfattende sportsligt samarbejde' med RB Leipzig. Fansene truer med at boykotte klubbens kampe i Bundesligaen.

Champions League Slutspil

kvartfinale
tor 13. aug 19:00

RBL

vs

AMA

Paderborn har sendt sportsdirektør Markus Krösche til RB Leipzig, men det er ikke den eneste aftale, der er blevet lavet mellem de to klubber.

Paderborn, der denne sommer er rykket op i Bundesligaen, har således indgået et 'omfattende sportsligt samarbejde', som det lyder på klubbens hjemmeside.

Hvad samarbejdet helt præcist indebærer, har klubberne været fåmælte omkring. Leipzigs direktør, Oliver Mintlaff, sætter dog lidt flere ord på over for Die Welt.

- Vi har haft nogle rigtig gode snakke med Paderborn. De ville gerne have beholdt Markus Krösche, men ville ikke stå i vejen for ham. Undervejs i forhandlingerne blev det overvejet, hvordan man kunne arbejde sammen sportsligt, siger Mintzlaff til Die Welt.

- Vi har blandt andet aftalt et samarbejde kommercielt og i forhold til scouting. Vi har diskuteret det og skrevet nogle rammer ned. Men vi skal også efterleve det, ikke kun have det skrevet ned.

RB Leipzig er ikke nogen populær klub i Tyskland på grund af deres tilknytning til Red Bull-koncernen, og seks fangrupperinger i Paderborn truer onsdag med at boykotte klubbens kampe i næste sæson.

- Hvis samarbejdet med RB Leipzig gennemføres, vil den aktive fanscene holde sig væk fra Paderborns kampe. Vores kærlighed til klubben og årtierne med støtte vil dø den dag, de samarbejder med RB Leipzig, skriver fangrupperne i en fælles meddelelse ifølge WDR.

- Paderborn har altid stået for demokrati, og klubben er blevet formet af dens medlemmer. Man kan ikke indgå et samarbejde, der tramper på disse værdier, lyder det.

Læs også

Leipzig henter ny sportsdirektør i Paderborn

Bundesliga-oprykker klar med syvende indkøb

Paderborn tabte men er Bundesliga-klar

22 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0