5/5 2021

Engelsk fest i CL: Chelsea bankede Real ud

Chelsea er klar til Champions League-finalen mod Manchester City efter en flot 2-0-sejr over Real Madrid onsdag aften. Derfor slutter det 3-1 samlet.

Chelsea er klar til Champions League-finalen mod Manchester City efter en flot 2-0-sejr over Real Madrid onsdag aften. Derfor slutter det 3-1 samlet.

Champions League Slutspil

semifinale
FT

CHE

2 - 0

REA

28'
1 0
Timo Werner
Mål
85'
2 0
Mason Mount
Mål

Andreas Christensen var igen i startopstillingen for Chelsea, og fra sin plads i forsvaret kunne danskeren konstatere, at Real Madrid startede fint på bolden.

Hverken englænderne eller spanierne fik skabt det store i kampens indledning, men efter 18 minutter prikkede Timo Werner bolden i nettet efter et glimrende angreb af Chelsea.

Den udskældte tyskers mål blev dog annulleret for offside, så det var fortsat 0-0 på Stamford Bridge midtvejs i anden halvleg.

Reals første store chance kom i det 26. minut, hvor skarpe Karim Benzema klappede bolden mod mål, hvor en veloplagt Chelsea-keeper i form af Edouard Mendy dog diskede op med en fantastisk redning.

Cirka et minut efter Real Madrids nærgående forsøg var det pludselig Chelsea, der kom i front, og denne gang fik Werners mål lov at stå.

Werner headede en returbold i kassen, efter Kai Havertz havde ramt overliggeren i kølvandet på fantastisk forarbejde af N'Golo Kanté, og så var værterne på 1-0.

Karim Benzema var igen farlig små ti minutter før pausen, men Mendy sprællede endnu en gang flot i Chelsea-målet.

I slutningen af halvlegen havde englænderne optræk til fine chancer, men skarpheden i den afgørende beslutning manglede, så helt farligt blev det ikke.

Chelsea væltede sig i kæmpechancer

Chelsea kom flyvende ud fra pausen og skabte lynhurtigt chancer til at komme foran med både tre og fire mål.

Først stangede Kai Havertz et godt hovedstød på overliggeren, inden Thiago Silva kom til et frit hovedstød efter et hjørnespark, men begge manglede det sidste for at score.

Det samme gjorde Mason Mount i det 53. minut, hvor englænderen huggede over, og efter en times spil misbrugte Kai Havertz en friløber efter en fornem redning af Thibaut Courtois, der ene mand holdt Real Madrid inde i kampen.

Zinedine Zidanes spillere så energiforladte ud og havde ikke meget at byde på. Alligevel kom Eden Hazard til en farlig afslutning midtvejs i anden halvleg, men Edouard Mendy tillod ikke Hazard at score.

Endnu en Chelsea-kontra rullede af sted sekunder senere, men igen var Courtois i vejen – denne gang for N'Golo Kanté.

Real Madrid levede på måltavlen ganske langt hen i kampen, men fem minutter før tid kom Chelsea med dødsstødet. 

De blå erobrede bolden højt, og efter en skudfinte fandt Christian Pulisic en vågen Mason Mount, der kastede sig frem i feltet og sparkede den i mål til 2-0.

Målet slukkede håbet for Real Madrid, så Chelsea kørte resultatet hjem og kan nu glæde sig til en ren engelsk Champions League-finale mod Manchester City den 29. maj.

Det er tredje gang i Champions League-historien, at to engelske hold møder hinanden i finalen, efter det også var tilfældet med Manchester United-Chelsea i 2008 og Liverpool-Tottenham i 2019.

Læs også

SLUT: Chelsea - Real Madrid minut for minut

AC starter mod Hazard - Ramos er tilbage

125 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0