26/11 2022

Efter nederlag til Frankrig: Sådan går Danmark videre ved VM

Danmark er tvunget til sejr mod Australien for at have chancen for at gå videre til knockoutfasen ved VM. bold.dk giver dig her overblikket over de mulige scenarier for dansk avancement. 

Danmark er tvunget til sejr mod Australien for at have chancen for at gå videre til knockoutfasen ved VM. bold.dk giver dig her overblikket over de mulige scenarier for dansk avancement. 

VM Gruppe D

2. runde
FT

FRA

2 - 1

DAN

61'
1 0
Kylian Mbappe
Mål
68'
1 1
Andreas Christensen
Mål
86'
2 1
Kylian Mbappe
Mål

Lørdag aften led det danske landshold et 1-2-nederlag til Frankrig, der således er sikre på at gå videre fra gruppespillet. 

Resultatet efterlader Danmark med et point efter to kampe, og dermed er Kasper Hjulmands tropper tvunget til sejr i den sidste gruppekamp mod Australien for at kunne række ud efter en billet til ottendedelsfinalerne. 

Formår landsholdet at slå Australien, afhænger danskernes skæbne af, hvordan kampen mellem Tunesien og Frankrig ender.

En fransk sejr eller uafgjort sender Danmark sikkert videre, mens situationen straks er mere kringlet, hvis tuneserne vinder.

Pointlighed – hvad så?  
Det vil nemlig betyde, at Danmark og Tunesien er á point, og så bliver andenpladsen afgjort ved først at kigge på de to holds måldifference. 

Både Danmark og Tunesien har i skrivende stund en målscore på -1, og derfor skal danskerne sørge for at vinde større over Australien, end Tunesien slår Frankrig.

Er Danmark og Tunesiens målforskel også den samme, er det holdenes samlede antal scorede mål i gruppekampene, der bliver afgørende. Her det positivt for danskerne, at de lørdag aften kom på tavlen mod Frankrig, da Tunesien fortsat ikke har fået nettet til at blafre ved VM. 

Ender Danmark og Tunesien med at have scoret lige mange mål i gruppekampene, bliver Fair Play-point udslagsgivende – altså antallet af gule og røde kort. 

Danmark har i skrivende stund minus fire grundet to gule kort mod Tunesien samt to mod Frankrig.

Det samme gælder for Tunesien efter en enkelt advarsel mod Danmark og tre mod Australien.

Ender det også lige på Fair Play-point, skal der trækkes lod om, hvem der går videre.

De afgørende kampe i gruppe D spilles onsdag klokken 16:00

Læs også

Merde! - Mbappé holdt legestue og sænkede Danmark

SLUT: Danmark - Frankrig minut for minut

Hjulmand forklarer bred bagkæde mod Frankrig

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær de første til at kommentere.

Skriv kommentar

Seneste nyheder

0