13/7 2020

Efter City-dom: UEFA bevarer tillid til FFP

UEFA har stadig tiltro til Financial Fair Play-reglerne, selvom Manchester City mandag vandt deres appelsag mod Financial Fair Play-restriktioner i den internationale domstol, CAS.

UEFA har stadig tiltro til Financial Fair Play-reglerne, selvom Manchester City mandag vandt deres appelsag mod Financial Fair Play-restriktioner i den internationale domstol, CAS.

Champions League gruppe C

2. runde
I dag 20:00

MAR

vs

MCI

Manchester City har vundet deres appelsag i den internationale domstol, CAS, og kan deltage i Champions League de næste to sæsoner.

CAS omstøder UEFA's dom om at give klubben karantæne fra Champions League for brud på Financial Fair Play-reglerne. UEFA forsætter dog med at have fuld tiltro til Financial Fair Play på trods af den omstødte dom.

- Over de sidste år har Financial Fair Play spillet en stor rolle i at beskytte klubberne og hjulpet dem til at blive økonomisk bæredygtige, og UEFA og ECA fortsætter med at have tillid til FFP's principper, skriver UEFA på deres hjemmeside.

UEFA skriver blandt andet af CAS' afgørelse begrundes med, at flere af Manchester Citys påståede overtrædelser blev forældede. 

- UEFA noterer sig afgørelsen, der er taget af CAS, om at reducere sanktionerne for Manchester City, der var givet af UEFAs uafhængige kontrolorgan for påståede overtrædelser af UEFA's klublicens og Financial Fair Play-regler.

- UEFA bemærker, at CAS-panelet besluttede, at der ikke var tilstrækkeligt bevis til at opretholde CFCB's konklusioner i den specifikke sag, og at mange påståede overtrædelser blev forældet på grund af en tidsperiode på fem år, oplyser UEFA.

Udover, at Manchester City får lov til at spille i Champions Leauge de næste to sæsoner, bliver deres økonomiske sanktion reduceret til 75 millioner kroner. 

Læs også

Dom omstødt: Manchester City må spille CL

Pep før CAS-afgørelse: Vi fortjener at spille CL

UEFA åbner FFP-sag mod Manchester City

21 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0