11/9 2021

Dortmund slog Leverkusen i vild målfest

Syv scoringer skulle der til i lørdagens kamp, inden Borussia Dortmund kunne løbe med en 4-3-sejr på udebane over Bayer Leverkusen. Erling Haaland blev matchvinder på straffespark.

Syv scoringer skulle der til i lørdagens kamp, inden Borussia Dortmund kunne løbe med en 4-3-sejr på udebane over Bayer Leverkusen. Erling Haaland blev matchvinder på straffespark.

Bundesliga

4. runde
FT

LEV

3 - 4

DOR

9'
1 0
Florian Wirtz
Mål
37'
1 1
Erling Haaland
Mål
45'
2 1
Patrik Schick
Mål
49'
2 2
Julian Brandt
Mål
55'
3 2
Moussa Diaby
Mål
71'
3 3
Raphaël Guerreiro
Mål
77'
3 4
Erling Haaland
Mål på straffe

Bayer Leverkusen var kommet strålende fra start i den nye Bundesliga-sæson, hvor det var blevet til syv point i de første tre kampe.

Lørdag tog Leverkusen imod Borussia Dortmund på hjemmebane, som inden kampen havde hentet seks point i de første tre runder.

Hjemmeholdet kom blæsende ud fra start og allerede efter få minutter var Moussa Diaby tæt på at bringe Leverkusen i front med en afslutning fra kanten af feltet, men skuddet strøg lige over mål.

Efter ni minutter var det så Florian Wirtz, der fik bolden lidt uden for Dortmund-feltet.

Wirtz tog bolden med ind i feltet, hvorfra han prikkede bolden ind ved nærmeste stolpe til 1-0.

Dortmund fik spillet sig bedre ind i kampen, og selvom Robert Andrich havde en fin mulighed for hjemmeholdet, så var det også gæsterne, der skulle stå for næste mål i kampen.

For efter 37 minutter slog Thomas Meunier et indlæg ind til Erling Haaland, der kom fornemt op til bolden og headede den ind bag Lukas Hradecky til 1-1.

Minuttet efter lignede det, at Dortmund skulle bringe sig foran, da et indlæg ramte Haaland, som fik lagt bolden af til Jude Bellingham, der kunne sende bolden ind til 2-1.

Men på det efterfølgende VAR-gennemsyn blev der scoringen annulleret for et frispark i opspillet til målet.

Det gav i stedet Leverkusen mulighed for at gå til pause med en føring, efter Patrik Schick blev spillet fri på kanten af feltet, hvorfra han kunne sende bolden over i modsatte hjørne til 2-1.

Målfest efter pausen

Kort inde i halvleg fik Dortmund udlignet, efter Erling Haaland lagde en bold af til Julian Brandt, som elegant tog bolden med i feltet via hælen, inden han bankede den sikkert ind til 2-2.

Seks minutter senere skulle Leverkusen dog igen bringe sig foran.

Et hjørnespark blev headet ud til Moussa Diaby på kanten af feltet.

Diaby kiksede sin afslutning, men fik alligevel bolden med sig, hvorfor han forsøgte sig med en ny afslutning, som strøg ind langs højrestolpen til 3-2.

Men Dortmund var heller ikke færdige med at score, for efter 71 minutter fik udeholdet et frispark lidt uden for Leverkusens felt.

Raphael Guerreiro tog sig af frisparket, som smukt blev krøllet op i højre målhjørne til 3-3.

Og der stoppede Dortmund ikke, for fire minutter senere blev gæsterne tildelt et straffespark efter et VAR-gennemsyn, og norske Erling Haaland omsatte uden den mindste tøven straffesparket til en 4-3-føring.

Leverkusen forsøgte i slutminutterne at komme på 4-4, men det lykkedes ikke for hjemmeholdet, der måtte se Dortmund løbe med tre point.

Med sejren går Dortmund op på ni point efter fire runder, mens Leverkusen fortsat har syv point.

Læs også

Chiellini: Dortmund-stopper kan afløse mig

EfB gafler midt med fortid hos BVB's reserver

Dortmund lejer midterforsvarer i Wolfsburg

5 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0