9/4 2021

DBU-sponsor vil trække sig: Ikke pga. Qatar

Arbejdernes Landsbank bekræfter overfor DR, at man ønsker at komme ud af sin sponsoraftale med DBU.

Arbejdernes Landsbank bekræfter overfor DR, at man ønsker at komme ud af sin sponsoraftale med DBU.

Torsdag kunne Weekendavisen berette, at én af DBU's største sponsorer i form af Arbejdernes Landsbank har anmodet om en øjeblikkelig opsigelse af den fælles aftale, som ellers løber til sommeren 2022.

Det bekræfter Arbejdernes Landsbanks direktør, Gert Jonassen, nu overfor DR, og det skyldes ifølge ham, at man er utilfreds med det, som man har fået ud af sit sponsorat, fordi bankens logo ikke har været på DBU's dragter på grund af loven om, at man ikke har måttet reklamere for forbrugslån ved siden af betting-reklamer.

- Det handler om Kviklånsloven og ikke om Qatar. Vi har ikke fået det ud af sponsoratet, vi havde håbet på, fordi vi ikke må stå på trøjerne sammen med Oddset. Derfor trækker vi os nu, siger han til DR.

Ifølge Weekendavisen skulle banken ellers være bekymret for at være sponsor ved VM i Qatar, efter det er kommet frem, at flere tusind migrantarbejdere er omkommet i forberedelserne til slutrunden.

Weekendavisen berettede, at banken ikke kunne opsige sit sponsorat med baggrund i Qatar-bekymringer, men i stedet kan det muligvis lykkes på grund af den verserende sag omkring kviklånsloven, som betyder, at banken ikke har haft sit logo på landsholdets tøj gennem en længere periode.

Loven blev ellers ændret tidligere i år, men den er endnu ikke trådt i kraft, skriver DR.

Hverken Arbejdernes Landsbank eller DBU ønskede at bekræfte historien overfor weekendavisen, men bankens branding- og kommunikationsdirektør, Peter Froulund, udtalte følgende til avisen.

- Det er fuldkommen afgørende for os som en ansvarlig virksomhed, at vi kan se os selv og vores værdier i vores sponsorater, lød det.

DBU har endnu ikke meldt noget ud i sagen.

Læs også

Avis: DBU-hovedsponsor vil trække sig

18 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0