22/10 2019

DBU sigter efter nyt stort nationalstadion

Danmark skal have et nyt stort nationalstadion med plads til minimum 50.000 tilskuere, hvis det står til Dansk Boldspil Union.

Danmark skal have et nyt stort nationalstadion med plads til minimum 50.000 tilskuere, hvis det står til Dansk Boldspil Union.

Dansk Boldspil Union vil have etableret et nyt, stort nationalstadion i den danske hovedstad, København.

Det er den konklusion, der kan drages oven på det seneste bestyrelsesmøde i DBU, hvor det af referatet fremgår, at man sigter efter at bygge en ny hjemmebane til dansk fodbold.

Det skriver DR tirsdag aften.

- Vi har behov for at etablere et moderne nationalstadion med plads til minimum 50.000 tilskuere. Det er et krav, hvis vi vil afholde de store turneringer – kvinde-EM og kvinde-EV, måske en Europa League-finale eller andre store turneringer, skriver DBU i referatet.

Desuden lufter DBU idéen om at bygge et stadion vest for Storebælt, der kan bruges til andre turneringer.

- Måske skal vi også have et stadion med plads til 25.000 tilskuere andetsteds i landet, hvor vi kan afholde finalekampe for ungdomsturneringer, som vi senest gjorde det med U21-EM i 2011.

Ifølge DR har DBU tidligere meldt ud, at det er planen at byde på kvindernes EM-slutrunde i 2025 samt en Champions League-finale for kvinder.

Kapaciteten på det nuværende nationalstadion, Parken, er i dag 38.065 tilskuere.

Læs også

DBU-chef kører Aarhus i stilling til nyt stadion

Klar DBU-formand: Stadionprojekt er realistisk

Glad DBU-fanchef: Kunne sælge 5000 billetter

127 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0