21/1 2021

DBU roser FIFA og UEFA for fælles modstand

De internationale fodboldforbund udviser fælles modstand mod en europæisk superliga, hvilket vækker glæde i DBU.

De internationale fodboldforbund udviser fælles modstand mod en europæisk superliga, hvilket vækker glæde i DBU.

  Torsdag annoncerede FIFA samt de seks regionale fodboldforbund, at man ikke vil anerkende en lukket, europæisk liga, som flere storklubber angiveligt er fortaler for.

  Budskabet fra de internationale fodboldforbund er, at spillere, som deltager i en sådan liga, ikke vil få tilladelse til at spille i forbundenes egne ligaer.

  Torsdagens melding glæder DBU-formand Jesper Møller.

  - Det er godt med klar tale. Vi har i årevis haft spekulationer om lukkede superligaer for de største klubber i Europa og verden. Nu er den store hammer fundet frem, så det for alvor bliver slået fast, at de internationale fodboldforbund ikke vil godkende lukkede superligaer – og at klubber og spillere, der deltager i sådanne ligaer vil blive udelukket fra FIFA og UEFA’s turneringer. 

  - Det er også afgørende for den europæiske sportsmodel, hvor alle har mulighed for at være med i et pyramidesystem, som er baseret på fællesskab, solidaritet og sportslige principper med op- og nedrykning, og hvor vi deler indtægterne i fællesskab fra top til bund, på tværs af alle lande, alle klubber og hele fodboldfamilien, siger Jesper Møller til DBU's hjemmeside.

  Formanden sender også specifik ros i retning af UEFA-præsident Aleksander Ceferin.

  - Jeg er glad for, at UEFA-præsidenten lever op til sine løfter og vil gerne rose Ceferin for at være med til at samle FIFA og de øvrige regionale fodboldforbund i denne klare erklæring. 

  - Det er afgørende for fodboldens udvikling og fremtid, at vi fastholder åbne turneringer med op- og nedrykning og mulighed for kvalifikation samt ikke mindst den solidariske fordeling af indtægterne. Det er en god erklæring og en god dag for fodbold, siger Jesper Møller. 

  Læs også

  FIFA og UEFA afviser europæisk superliga

  8 kommentarer

  Gå til forum

  Seneste nyheder

  0