26/4 2021

DBU opfordrer FIFA til mere pres på Qatar

DBU har mandag sendt et brev til FIFA, hvor de opfordrer til at der lægges yderligere pres på Qatar for at overholde menneskerettighederne i forbindelse med VM 2022. 

DBU har mandag sendt et brev til FIFA, hvor de opfordrer til at der lægges yderligere pres på Qatar for at overholde menneskerettighederne i forbindelse med VM 2022. 

VM-slutrunden i 2022 bliver afholdt i Qatar, og det er bestemt ikke alle, der er tilfredse med dette. 

Landet er nemlig anklaget for ikke at overholde menneskerettighederne, hvilket også har ført til flere tusinde dødsfald blandt de migrantarbejdere, der i disse år arbejder på at gøre ørkenstaten klar til slutrunden ved at bygge stadioner og byer. 

Blandt fans er der blevet efterspurgt mere handling fra de forskellige fodboldforbund, og det gælder også fra DBU's side. 

Det har været medvirkende til, at DBU mandag har sendt et brev til FIFA, hvor de opfordrer til at lægge større pres på Qatar. Det fortæller administrerende direktør i DBU, Jakob Jensen. 

- Vi er mod tildelingen af VM til Qatar og er kritiske over for menneskerettighedssituationen i landet. Den kritik har vi rejst igennem flere år over for relevante parter.

- De seneste uger har vi desuden haft møder med fans, kommercielle partnere og andre interessenter og derfor intensiverer vi nu presset over for FIFA, da vi ikke mener, at de ønskede forbedringer for migrantarbejdere er blevet opfyldt.

- Vi ønsker handling nu – hellere i dag end i morgen, siger han til DBU's hjemmeside.

Blandt punkterne i brevet finder man følgende ønsker fra DBU til FIFA. 

- En fuldstændig implementering af allerede vedtaget arbejdstagerrettighedslovgivning i Qatar og anmoder om yderligere forbedringer.

- Det skal sikres, at arbejdstageres rettigheder samt menneskerettighederne overholdes - også efter slutrunden og det gælder ikke kun stadions og infrastruktur men også hoteller, servicesektor med mere. 

- Anmoder om, at de grundlæggende frihedsrettigheder overholdes før, under og efter slutrunden i 2022 – eksempelvis presse- og ytringsfrihed.

- En omfattende undersøgelse af det påståede antal dødsfald blandt migrantarbejdere i Qatar, som afdækket af den engelske avis Guardian i marts.

Læs også

Sverige presser FIFA og Qatar med krav

Brøndby-fans opfordrer til VM-boykot i Qatar

Sponsorer er i dialog med DBU om Qatar

DBU-sponsor vil trække sig: Ikke pga. Qatar

27 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0