2/7 2020

Claus T. vil have stadionregler indskærpet

Divisionsforeningen vil se på, om reglerne for at komme på stadion til 3F Superliga-kampe skal indskærpes efter onsdagens episode i Esbjerg.

Divisionsforeningen vil se på, om reglerne for at komme på stadion til 3F Superliga-kampe skal indskærpes efter onsdagens episode i Esbjerg.

Sydbank Pokalen

finale
FT

AaB

0 - 2

SØN

38'
0 1
Anders K. Jacobsen
Mål
56'
0 2
Anders K. Jacobsen
Mål
65'
0 2
Julius Eskesen
To gule kort

Onsdagens pokalfinale mellem SønderjyskE og AaB blev afbrudt i knap et kvarter, da en gruppe AaB-fans ikke overholdt de retningslinjer, der var med hensyn til at være på stadion.

Efter planen bliver der i den kommende weekend åbnet op for endnu flere tilskuere i Superligaen, men inden da vil Divisionsforeningen og de øvrige involverede parter se på, om retningslinjerne skal indskærpes over for tilskuerne, så et lignende scenarie ikke finder sted.

- Vi vil sætte os ned og se på, hvordan vi indskærper opførslen på stadion. 

- Kernen er, at man skal sidde ned med én meters afstand og overholde de retningslinjer, der kommer fra kontrollørerne på stadion, siger Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen. 

Kan sortere i fans

Thomsen forklarer, at det også kan blive et tema, at man nu i højere grad vil sortere i de tilskuere, som kommer på stadion, så man kan undgå flere afbrydelser.

- Det er selvfølgelig et af de redskaber, vi kan overveje. Vi skal i hvert fald kigge på, at vi i højere grad kan sikre, at dette ikke sker igen.

- Vi vil gerne have den gamle fodboldstemning tilbage på stadion, og det får vi ikke med restriktioner uanset hvad. Det får vi først, når vi kommer helt tilbage, og indtil da må vi lære at se fodbold på en anden måde.

- Kan vi ikke det, kan vi ikke se fodbold på stadion. Nu må vi se på, om der er noget, vi kan tage fat i, så vi mere sikkert kan regulere, at der ikke sker sådan noget.

Skidt episode blev løst godt

Claus Thomsen ærgrer sig over onsdagens episode, men understreger, at han mener, at situationen blev håndteret efter bogen. 

- I denne kamp var vi gået op i kapacitet og håndterede det, som vi skulle, og vi fik det tilbage på sporet. Det må vi også gøre fremadrettet.

- Det er super ærgerligt og ikke acceptabelt. Jeg synes ikke, det var et mareridt, når man ser, hvordan vi håndterede det. Vi har vist, vi kan håndtere en uforudsigelig situation.

- Vi snakker også om, at disse ting skal håndteres med den rette timing, og det synes jeg, de gjorde her.

Claus Thomsen sagde efter onsdagens finale, at der bliver evalueret på finalen og kigget frem mod de næste kampe allerede torsdag.

Læs også

AaB-direktør tager afstand fra fanproblemer

AK blev sønderjysk helt i kæmpe pokaldrama

Claus T. om pokal-farce: Det er uacceptabelt

Galleri: Begivenhedsrig halvleg i pokalfinalen

5 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0