23/4 2021

Claus T: BIF-fans i Farum var ikke ulovligt

Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, fortæller, at det ikke var ulovligt, at Brøndbys fans var på lægterne i Farum. Men aftalen mellem klubberne er, at udefans ikke må komme.

Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, fortæller, at det ikke var ulovligt, at Brøndbys fans var på lægterne i Farum. Men aftalen mellem klubberne er, at udefans ikke må komme.

Superligaen Grundspil

1. runde
søn 18. jul 12:00

FCN

vs

VFF

Onsdag aften havde en gruppe Brøndby-fans sneget sig adgang til Right To Dream Park, hvor Brøndby mødte FC Nordsjælland.

Brøndby-fansene havde fået adgang til stadion via partnere hos FC Nordsjælland, og det skabte lidt røre, da FCN efter kampen lovede konsekvenser.

Siden har FCN oplyst, at man blandt andet vil suspendere de pladser, som partnerne har adgang til, når der er lokalopgør i Farum – altså mod sjællandske hold, så man undgår, at man får udefans ind på stadion.

Det er nemlig ikke tilladt jævnfør en aftale mellem Superliga-klubberne, forklarer Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, til B.T., som dog understreger, at der ikke blev brudt nogen love.

- Udeholdets fans må ikke komme til kampene, men det, der skete i går (onsdag, red.), var ikke ulovligt. Som jeg så det, overholdt de restriktionerne og udgjorde ikke nogen risiko for smitte. Vi kan ikke forhindre, at du kan være fra lokalområdet, men du sympatiserer med udeholdet, siger direktøren til B.T. og tilføjer:

- Det er ikke godt, at Brøndby-fansene tog ind til opgøret. Ligesom det heller ikke er godt, at en fan, der sympatiserer med hjemmeholdet, men ikke er fra lokalområdet, rejser på tværs af landet for at komme stadion. Men der er ingenting, der kan forbyde det. Det er der ikke nogen regler for.

Årsagen til, at klubberne har besluttet ikke at tillade udefans er både af hensyn til at mindske smittefaren samt almindelige sikkerhedsforanstaltninger, lyder det.

Læs også

Brøndby-fans kom ind: FCN flytter afsnit

BIF-fans kom ind: FCN lover konsekvenser

52 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0