8/2 2023

Chokeret dansk spiller i Tyrkiet: Kan ikke sove om natten

Den tidligere Randers- og Hobro-kant Gökcan Kaya spiller for tyrkiske Pendikspor, og han er dybt berørt af jordskælvskatastrofen, fortæller han til bold.dk.

Den tidligere Randers- og Hobro-kant Gökcan Kaya spiller for tyrkiske Pendikspor, og han er dybt berørt af jordskælvskatastrofen, fortæller han til bold.dk.

- Jeg har det virkelig dårligt. Det kunne jo sagtens være sket for én selv. Det er svært at sove om natten.

Sådan lyder det fra den tidligere Randers- og Hobro-spiller Gökcan Kaya, da bold.dk fanger ham på en telefonlinje fra Tyrkiet.

Kraftige jordskælv har som bekendt ramt Tyrkiet og Syrien, hvor dødstallet i skrivende stund er steget til over 11.000 ifølge Reuters.

27-årige Gökcan Kaya spiller til daglig i Istanbul-klubben Pendikspor i den næstbedste række i Tyrkiet.

Selvom dansk-tyrkeren og hans familie befandt sig langt væk fra de to jordskælv rent fysisk, er han naturligvis ekstremt berørt af situationen i landet.

- Jeg får det dårligt, når jeg skal sove, og når jeg skal spise, fordi jeg tænker på de mennesker, der stadig sidder under murbrokkerne, fortæller Gökcan Kaya til bold.dk.

- Man får en masse beskeder om folk, der ikke er fundet endnu, og selvfølgelig går man ind og ser videoer, selvom det er sørgeligt. Det sætter sig i én. Jeg vågner om natten og tænker på det. Det er en trist og svær situation. 

Bange for efterskælv
Det første jordskælv ramte natten til mandag, og 27-årige Gökcan Kaya vågnede til lyden af mobilen, der vibrerede.

- Min telefon ringede flere gange, mens jeg sov. Jeg tjekkede sociale medier og kunne bare se, at den var helt gal. Jeg skyndte mig at ringe ned til nogle venner i området, men jeg kunne ikke få forbindelse til dem.

- Mange af mine gamle holdkammerater og trænere var dernede på det tidspunkt, men heldigvis er de i sikkerhed. Jeg har fået fat på dem siden.

Senere samme dag ramte flere efterskælv området.

- Vi ventede på, at der kom et efterskælv i Istanbul efter det første jordskælv. Jeg var selvfølgelig bange, men jeg tænkte ikke så meget på mig selv lige i situationen. Mit fokus var på mine venner, der befandt sig, hvor det var sket, siger Gökcan Kaya.

Sportsdirektør har mistet sin familie
Tyrkisk fodbold har også haft katastrofen tæt på, for Yeni Malatyaspors målmand Eyüp Türkaslan er omkommet som følge af jordskælvene.

- Det er en, man har hilst på og talt med. Det er underligt at tænke på, at næste gang, vi skal møde dem, er han der ikke. Det kommer tæt på. Det er så trist.

Også i Gökcan Kayas klub Pendikspor har man haft katastrofen inde på livet.

- Vores sportsdirektør er meget berørt af det. Hans familie boede dernede, hvor det skete. 'Næsten hele min familie er død. Det er meget værre, end det man ser i tv', har han sagt. Han tog derned i går. Da jeg så ham i går, blev jeg også meget berørt. Det er virkelig trist, siger Kaya.

Al sport er udskudt i Tyrkiet som følge af katastrofen, og det har da heller ikke været muligt at tænke ret meget på fodbold de seneste dage.

- Vores tanker er et andet sted, så vores hoveder er ikke rigtig med til træning. 

- Træneren sagde i morges, at han ikke havde tænkt, at vi skulle træne, men bare lige samles for at komme lidt ud af hjemmet og få hovederne lidt væk, i stedet for at vi sidder derhjemme hele tiden og ser nyheder.

- Han sagde også, at hvis vi ikke kunne overskue at være her, kunne vi bare sidde over eller tage hjem. 

Indsamler mad og vintertøj i klubben
Trods de ulykkelige omstændigheder har adskillige fodboldklubber sat gang i indsamlinger, og det gælder også Kayas klub, Pendikspor.

- Selvom vi ikke har det godt, vil vi godt hjælpe. Det er en måde at finde mening i det her på. I min klub har vi sendt mad og vintertøj derned sammen med organisationer.

- Vi får jo ikke de døde tilbage, men man kan ikke bare sidde og lave ingenting. Det er for svært.

- Man har jo lyst til bare at køre derned for at hjælpe. Men det er selvfølgelig ikke det rigtige at gøre, fordi der er så meget pres på vejene, og det vil kun skabe problemer.

Medfølelsen er strømmet ind til Tyrkiet siden mandagens katastrofe, og det er et lille lys i mørket, fortæller Gökcan Kaya.

- Det tyrkiske folk er kendt for at stå sammen, og i sådanne situationer her mærker man fællesskabet. Der flages på halvt, og alle prøver at hjælpe dem, der er i nød.

- Livet kører videre, men ikke på samme måde som før. Der kommer til at gå lang tid, før vi er tilbage til en nogenlunde normal hverdag.

- For nogen kommer det til at tage måneder, for andre vil det tage år. Vi glemmer det ikke foreløbig, fortæller Gökcan Kaya.

Gökcan Kaya har været i Pendikspor siden sidste sommer. Han har tidligere spillet for Tuzlaspor, Eyüpspor og Maniaspor foruden Hobro og Randers.

Læs også

Tyrkiet vil have transfervindue forlænget efter jordskælvskatastrofe

Berørt Hobro-talent i Tyrkiet: Jordskælv har smadret familiens forretninger

Målmand har mistet livet efter jordskælv i Tyrkiet

Norsk spiller i Tyrkiet: Var sikker på jeg skulle dø

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær de første til at kommentere.

Skriv kommentar

Seneste nyheder

0