22/6 2021

Ceferin: Jeg er for et regnbuefarvet stadion

Tyskland får ikke lov til at lyse Allianz Arena op i regnbuefarver, men ifølge UEFA's præsident, Aleksander Ceferin, skyldes det, at der var tale om et politisk formål.

Tyskland får ikke lov til at lyse Allianz Arena op i regnbuefarver, men ifølge UEFA's præsident, Aleksander Ceferin, skyldes det, at der var tale om et politisk formål.

Onsdag mødes Tyskland og Ungarn ved EM, og der var egentlig planer om at lyse Allianz Arena op i regnbuens farver til kampen for at vise støtte til diversitet og homoseksualitet.

UEFA har dog sagt nej til tiltaget, men ifølge UEFA-præsidenten Aleksander Ceferin skyldes det udelukkende, at regnbuefarverne skulle bruges til et politisk formål.

Det siger Ceferin i et interview med Gianlucadimarzio.com.

- Det var en anmodning fra en politiker, der tydeligvis var et signal rettet mod en politisk handling fra en regering i et andet land. Fodbolden kan ikke tillade, at den bruges til politiske formål.

- Af hele mit hjerte støtter og fejrer jeg, at Manuel Neuer bar armbåndet med regnbuefarverne. Og af hele mit hjerte er jeg for et stadion oplyst i regnbuens farver ved andre lejligheder, som foreslået af UEFA, når det ikke er til politiske formål.

- UEFA vil bekæmpe alle former for diskrimination, herunder fordomme og homofobi. Denne anmodning kom fra en politiker og var et tydeligt signal, der sigtede efter en politisk beslutning fra en regering i et andet land, siger Aleksander Ceferin.

Den politiske beslutning, som Ceferin hentyder til, er en nyligt indført lov i Ungarn, som kritiseres for at diskriminere mod homoseksuelle.

Læs også

UEFA afviser at rykke EM-finale fra London

Tyskland må droppe regnbuefarvet stadion

UEFA dropper sag mod Tyskland og Neuer

19 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0