13/4 2021

Brøndby-fans opfordrer til VM-boykot i Qatar

Brøndby Support og Fanafdelingen i Brøndbyernes IF opfordrer DBU til at boykotte VM-slutrunden i Qatar.

Brøndby Support og Fanafdelingen i Brøndbyernes IF opfordrer DBU til at boykotte VM-slutrunden i Qatar.

Superligaen Grundspil

3. runde
søndag 14:00

VB

vs

BIF

En række norske klubber og fans har opfordret til en boykot af VM i Qatar, og nu følger Brøndbys fangrupper trop.

I en fælles udmelding fra Brøndby Support og Fanafdelingen i Brøndbyernes IF lyder det, at Danmark bør boykotte slutrunden på grund af de kritisable forhold for migrantarbejderne i ørkenstaten.

- Vi, Brøndbyfans samlet i Brøndby Support og Fanafdelingen, opfordrer DBU til at samle en række nationale forbund og boykotte VM i Qatar, lyder det.

- En anden model er, at DBU alene sender den sportslige sektor, undlader at facilitere billetsalg og markere modstanden ved hver kamp.

- Vi, Brøndbyfans samlet i Brøndby Support og Fanafdelingen, er for fodbolden, som vi kender den. Vi er imod det forræderi mod fodbolden, som VM i Qatar er udtryk for. Derfor denne udmelding.

Fangrupperne mener, at man bør sætte foden ned over for korruption og ikke-eksisterende menneskerettigheder.

- VM i Qatar er det klareste eksempel på den sørgelige udvikling, fodbolden er i. Besluttet af en lukket kreds, hvor korruption er bevist. En nation, der åbenlyst bruger slutrunden politisk og ikke for at udvikle sporten og dermed netop bevidst kobler fodbold og politik.

- Et land hvor menneskerettigheder er ikke eksisterende, og hvor der er forfærdelige dødstal blandt migrantarbejdere, der lever under slavevilkår. Dertil kommer, at Qatar samtidigt er storsponsor i europæisk fodbold og derigennem køber sig til indflydelse som at lade Qatar spille med i UEFA kvalifikation til VM. 

- Her skal der siges fra! Hvor ens grænse går for, hvornår nok er nok, er individuelt, men VM i Qatar er så langt forbi stregen, at fodbolden her må sige fra.

- I Brøndby Support og Fanafdelingen er vores grænse i hvert fald nået, og vi appellerer til alle fans og klubber om at sige højt og tydeligt fra.

Læs også

Fans vil have boykot: BIF opfordrer til dialog

145 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0