1/10 2020

Bizart selvmål knuste FCK's europæiske drøm

På et mærkværdigt selvmål tabte FC København torsdag 0-1 til Rijeka, som derfor snupper billetten til Europa League for næsen af løverne.

På et mærkværdigt selvmål tabte FC København torsdag 0-1 til Rijeka, som derfor snupper billetten til Europa League for næsen af løverne.

Europa League Kvalifikation

playoff
FT

FCK

0 - 1

RIJ

20'
0 1
Peter Ankersen
Selvmål

Efter at have slået svenske Göteborg og polske Piast var kroatiske Rijeka det eneste, der stod i vejen for FC Københavns 14. europæiske gruppespil på 15 år.

FCK havde Jens Stage og Pierre Bengtsson tilbage i startopstillingen i stedet for Rasmus Falk og Nicolai Boilesen, og Ståle Solbakkens udvalgte fik en ganske lovende start på opgøret.

I det tomme Parken var FCK mest på bolden fra start, men løverne havde svært ved at skabe helt åbne scoringschancer mod Rijekas solide defensiv.

Rijeka i front på absurd vis

Kroaterne skabte ikke meget indledningsvis, men i det 20. minut slap Franko Andrijasevic pludselig igennem, og det skulle udvikle sig til en forfærdelig situation for FCK.

De hvidklædte var ellers i klart overtal mod den ensomme Rijeka-spiller, men da Ragnar Sigurdsson mistede balancen og derfor fældede sin forsvarsmakker Victor Nelsson, kunne Andrijasevic lobbe bolden over Karl-Johan Johnsson i FCK-målet.

Bolden ramte overliggeren og røg direkte tilbage på Peter Ankersen, der noterede sig for et særdeles uheldigt selvmål, og således kom Rijeka på 1-0.

Efter målet forsøgte FCK at få overtaget igen, men værterne havde svært ved at gøre chancerne store.

I det 27. minut fik Viktor Fischer akkurat ikke fat i en stikning inde i feltet, mens Jens Stage en håndfuld minutter senere styrede Fischers indlæg et stykke forbi udeholdets mål.

Carlos Zeca sendte et indlæg ind foran efter 36 minutter, og det fandt vej til Pierre Bengtsson bagest i feltet, men Rijeka afviste svenskerens flade tværpasning.

Mod slutningen af første halvleg kom Rijeka langt bedre med i spillet og kreerede et par løse muligheder, men det blev ved en enkelt scoring i de første 45 minutter.

Fuld smæk på anden halvleg

Efter pausen sendte Ståle Solbakken angriberen Mikkel Kaufmann i aktion i stedet for Viktor Fischer, der ikke var lykkedes med meget i første halvleg.

Anden halvleg startede i et højt tempo, hvor spillede bølgede frem og tilbage, og begge hold havde optræk til fine muligheder.

Jonas Wind kom i en glimrende situation i det 49. minut, men FCK-angriberen valgte at trykke af fra stor afstand, selvom Mikkel Kaufmann var helt fri længere fremme.

Minuttet efter måtte Karl-Johan Johnsson finde en god redning frem for at forhindre Rijeka i at score til 2-0 efter en hurtig omstilling.

Pep Biel forsøgte sig med et direkte frispark kort efter, men Rijeka-keeper Ivan Nevistic så ud til at have styr på spanierens afslutning.

FCK skiftede Jens Stage ud med Robert Mudrazija, og kroaten skabte en stor chance til Jonas Wind kort efter sin indskiftning, men Rijeka-defensiven fik blokeret Wind.

Det satte gang i et godt tryk fra FCK, og Rijeka stod pludselig langt tilbage på egen banehalvdel, som om der blot var få minutter tilbage af kampen.

Københavnske frustrationer

Kamil Wilczek forsøgte sig med en veltimet flugter 18 minutter før tid, men bolden strøg tæt over kroaternes mål. Wilczek kom efterfølgende i to gode situationer, hvor polakken dog også manglede det sidste.

Mod slutningen dominerede FCK boldbesiddelsen og forsøgte desperat at lirke Rijeka op, mens gæsterne lurede på at lukke kampen med en hurtig omstilling.

Mikkel Kaufmann kom til en afslutning efter et Pierre Bengtsson-frispark seks minutter før tid, men angriberens hovedstødafslutning gik et godt stykke forbi mål.

Kort efter blev en afslutning fra Pep Biel blokeret af Rijeka, inden Kamil Wilczek akkurat løftede bolden over mål og i nettaget.

Det lykkedes aldrig FCK at komme på scoringstavlen trods et afsluttende tryk, og derfor bookede kroaterne en plads i Europa Leagues gruppespil, mens FC København må undvære europæisk fodbold i denne sæson.

194 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0