28/5 2019

Billing om Siewert: Tabte respekten på en uge

Huddersfields Philip Billing har ikke meget til overs for klubbens træner Jan Siewert, der hurtigt tabte respekten blandt spillerne i Huddersfield. 

Huddersfields Philip Billing har ikke meget til overs for klubbens træner Jan Siewert, der hurtigt tabte respekten blandt spillerne i Huddersfield. 

Championship

28. runde
lørdag 15:00

REA

vs

HUD

I januar blev den 36-årige træner Jan Siewert hentet til danskerklubben Huddersfield i Premier League, da klubben lå sidst i ligaen med ti point op til den rigtige side af nedrykningsstregen.

Tyske Siewert kom fra en stilling som reserveholdstræner i Dortmund, og Siewert nåede blot en sejr og to uafgjorte i 15 kampe i Premier League-foråret og kunne altså ikke vende skuden for Huddersfield, der rykkede ned.

Danske Philip Billing var i begyndelsen med omkring holdet under Siewert, men røg siden på bænken og ud af truppen. Og oplevelsen med den tyske træner har været en særlig en af slagsen, fortæller Billing til bold.dk.

Kan du sætte lidt ord på forløbet under den nye træner og den måde, det er sket på?

- Man vidste ikke rigtig, for han var en meget speciel fyr, vil jeg nok sige, siger Billing til bold.dk og fortsætter beskrivelsen af Siewert: 

- Han er speciel. Rigtig tysk mentalitet, lidt mærkelig. Han kom ind, som om han havde vundet Premier League fem gange, lidt arrogant, og jeg tror, de fleste tabte respekten for ham efter en uges tid. Folk kunne godt se, der var et eller andet galt. Han 'prøvede for hårdt'-agtigt.

Nederlagene blev som bekendt hurtigt en del af Siewerts hverdag i Huddersfield, og det skulle han have taget mere ansvar for, mener den danske U21-landsholdsspiller.

- Han kom ud efter kampene og gav næsten spillerne skylden for, at vi tabte kampe. Hvilket det selvfølgelig er, men normale trænere ville komme ud og prøve at beskytte sine egne spillere.

- Det gjorde han ikke rigtig, og det blev han lidt ved med i en lille periode, så man kunne godt fornemme, at alle ikke rigtig støttede ham.

Glad for personlige priser

Philip Billing nåede under den tidligere træner David Wagner at få en god portion spilletid, og den 22-årige dansker gjorde det i sæsonen så godt, at han af spillertruppen blev kåret til både 'Årets Spiller' og 'Årets Unge Spiller'.

Under Siewert spillede Billing blot seks kampe, og når han ser tilbage på sæsonen, så sætter nedrykningen og anden halvdel af sæsonen skår i stoltheden over priserne.

- Det er altid skuffende, og det er ærgerligt (Huddersfields nedrykning, red.). Jeg synes, jeg havde en god første halvdel af sæsonen, og det er dejligt at blive kåret til sådan noget. 

- Men det havde været bedre, hvis vi var blevet oppe eller havde gjort det bedre som klub – det havde været et større skulderklap, synes jeg.

- Anden halvdel kom der ny træner ind, der var lidt problemer, og så spillede jeg ikke. Men sådan er fodbold.

Philip Billing får rig mulighed for at få minutter i benene igen, når han og U21-landsholdet deltager i sommerens EM-slutrunde i Italien og San Marino.

Læs også

Holdkammerater hædrer Billing med to priser

Billings historie: En atypisk vej til landsholdet

Fortrøstningsfuld Billing regner med U21-EM

Lössl: Billing kan få lang landsholdskarriere

10 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0