24/9 2021

BIF får medhold i appelsag: Straf mindskes

Brøndby IF appellerede Fodboldens Disciplinærinstans' bøde og betingede frakendelse af tilskuere til en kamp fra sidste sæsons kamp mod FC Nordsjælland, og fredag har de fået medhold.

Brøndby IF appellerede Fodboldens Disciplinærinstans' bøde og betingede frakendelse af tilskuere til en kamp fra sidste sæsons kamp mod FC Nordsjælland, og fredag har de fået medhold.

Superligaen Grundspil

18. runde
søn 20. feb 15:00

FCN

vs

BIF

Da Brøndby IF blev mestre sidste sæson, skete det til stor jubel for flere tusinder af Brøndbyfans, som efter sæsonens sidste kamp mod FC Nordsjælland stormede grønsværen for at tage del i jubelscenerne.

Efterfølgende blev der dog rettet kritik mod klubbens sikkerhedsmæssige foranstaltninger i forbindelse med faninvasionen af Fodboldens Disciplinærinstans, da et stort antal af baneløberne var uden billet til den egentlige kamp.

På baggrund af hændelserne tildelte Fodboldens Disciplinærinstans Brøndby en bøde på 450.000 kroner samt en betinget frakendelse af tilskuere til en hjemmekamp.

Den dom appellerede klubben dog, da de mente, at situationen var ekstraordinær og beslutningerne på dagen var taget i samarbejde med politiet, ligesom at Divisionsforeningen og Københavns Vestegns Politi havde godkendt Brøndbys sundheds- og sikkerhedsplan forinden kampen.

Og deres appel har Brøndby nu fået medhold i, hvorfor at deres straf for baneløbet frafalder helt. Det meddeler klubben på sin hjemmeside fredag. 

Tilbage står så en bøde på 125.000 kroner, men det er udelukkende på grund af fansenes brug af pyroteknik.

Der er dermed ingen frakendelse af tilskuere og en langt mindre bøde at betale.

Læs også

Maxsø: Ny Rostov-træner forpurrede transfer

Brøndby-midt havde ikke regnet med otte mål

Seriespiller scorede mod BIF: En drengedrøm

30 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0