23/1 2022

Barcelona-sejr efter sen scoring mod Alaves

Uden at imponere slog FC Barcelona søndag aften Alaves ude med 1-0, da de to hold mødtes i La Liga. Martin Brathwaite fik ikke spilletid for gæsterne, der havde det svært i offensiven.

Uden at imponere slog FC Barcelona søndag aften Alaves ude med 1-0, da de to hold mødtes i La Liga. Martin Brathwaite fik ikke spilletid for gæsterne, der havde det svært i offensiven.

La Liga

22. runde
FT

ALA

0 - 1

BAR

87'
0 1
Frenkie de Jong
Mål
90'
0 1
Jose Luis Mendilibar
Rødt kort

FC Barcelona skulle forsøge at spille sig tættere toppen i den spanske La Liga, da Xavis tropper søndag mødte Alaves på udebane.

På papiret ventede der catalanerne, der startede med Martin Brathwaithe en overkommelig opgave, da Alaves før opgøret indtog ligaens 19.-plads.

Første halvleg bød dog på en uinspirerende omgang fra de gæstende favoritter.

Til trods for et massivt spilovertag, der lå på omkring de 75 % boldbesiddelse, kreerede Barcelona stort set ingen chancer, da spilomgangen var for langsom og kreativiteten nærmest fraværende.

Barcelonas største chance opstod i det 30. minut, da et par afretninger i Alaves-forsvaret var lige ved at ende med et selvmål, men bolden gik dog et en meters penge forbi mål.

Alaves ville stort set ingenting udover at forsvare sig dybt i første halvleg, men alligevel kom de frem til en stor chance i halvlegens afslutning.

Hjemmeholdet pressede Barcelona ud i et boldtab, og efter en fin stikning kom Pere Pons frem til en helt fri afslutning på Ter Stegen, men Pons' afslutning lod sig meget tilbage at ønske og sad lige midt på den tyske målmand.

Dermed gik holdene til pause med stillingen 0-0.

Luuk de Jong var lige ved at nå frem til et fladt indlæg i det 48. minut, men hollænderen kunne lige akkurat ikke få foden på bolden.

Få minutter efter varLuuk de Jong var på spil i Alaves-feltet, men igen manglede hollænderen lige det sidste for at gøre situationen rigtig farlig.

Barcelona fik generelt sat flere tempofyldte pasninger sammen i anden halvleg og var mere målsøgende i deres udtryk, men Xavis hold havde svært ved at spille sig igennem et kompakt Alaves-forsvar.

Kampens hidtil største chance tilfaldt en kombination af de Jong og Piqué i det 63. minut, der begge kæmpede om at sparke et giftigt slået indlæg i kassen, men igen klarede Alaves-forsvaret og målmand Pacheco frisag. Den burde især Luuk de Jong have sendt i kassen.

Alaves appellerede for et straffespark i det 74. minut. Thomas Pina lavede en tunnel på Nico Gonzalez og løb dernæst ind i Barcelona-forsvareren, men situationen blev ikke takseret til et straffespark af kampens dommer.

Joselu kom i det 78. i en meget gunstig situation, da Alaves-angriberen i høj fart satte panden på et giftigt indlæg fra højresiden. Joselus afslutning gik dog få meter forbi Ter Stegens mål.

I det 87. minut kom så forløsningen for Xavis tropper.

Ferran Torres blev fundet med en fantastisk flænsende aflevering af Jordi Alba, og så kunne Torres lægge bolden til rette for Frenkie de Jong, der let kunne bringe Barcelona på sejrskurs.

Flere scoringer faldt der ikke i opgøret, og dermed kunne Xavi sammen med holdet juble over tre point efter en ikke videre imponerende kamp af catalanerne.

Med resultatet ligger Barcelona nu på femtepladsen i La Liga, hvor Alaves endnu er at finde på 19.-pladsen.

Læs også

Rygtetid: Barcelona øjner Ajax-venstreback

Dembele misser Alaves-opgør med maveonde

Medie: Bayern vil hente De Jong i januar

12 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0