20/10 2021

Avis: FIFA kan bøje sig efter UEFA-trussel

Sunday Times skriver, at FIFA kan være åben for et kompromis omkring sit forslag om at afholde VM hvert andet år, efter UEFA og CONMEBOL har truet med at boykotte slutrunden.

Sunday Times skriver, at FIFA kan være åben for et kompromis omkring sit forslag om at afholde VM hvert andet år, efter UEFA og CONMEBOL har truet med at boykotte slutrunden.

  UEFA og CONMEBOL har været heftige kritikere af FIFA's forslag om at ændre den internationale kampkalender således, at der hvert andet år skal afholdes VM, og nu lader det til, at FIFA er mere åben for at indgå et kompromis.

  UEFA-præsidenten Aleksander Ceferin har tidligere fortalt, at europæiske og sydamerikanske lande kunne trække sig fra VM-slutrunderne, hvis forslaget blev stemt igennem, og senest har AP berettet, at flere UEFA-forbund overvejer at trække sig ud af FIFA.

  FIFA vil gerne undgå en opdeling af fodboldverdenen, og ifølge The Sunday Times er det internationale forbund altså derfor klar til et kompromis, der bevarer VM hvert fjerde år som nu.

  Det skulle særligt være en af FIFA-vicepræsidenterne Victor Montagliani, der forsøger at finde en mellemvej med UEFA og CONMEBOL.

  Ifølge The Times skulle et alternativ til VM hvert andet år være en global udgave af UEFA's Nations League-turnering, mens et andet alternativ er en noget mindre VM-slutrunde.

  Fra VM 2026 er 48 hold med til VM, og antallet af deltagere kan altså skæres ned, men i stedet skal kvalifikationen være mere kompetitiv. Hvordan, melder historien intet om.

  Derudover kunne klub-VM også blive smidt i puljen. FIFA-præsident Gianni Infantino har tidligere forsøgt at udvide klub-VM til 24 hold, men det stillede UEFA sig imod, og her kan det altså være, at UEFA må bøje sig.

  I december er der afstemning om den fremtidige internationale fodboldkalender.

  Læs også

  Medie: Flere UEFA-lande overvejer FIFA-exit

  Hjulmand med nyt: FIFA er langt med VM-ide

  DBU arbejder for kompromis til VM-forslag

  22 kommentarer

  Gå til forum

  Seneste nyheder

  0