10/8 2020

Avis: BIF og FCK får penge for Højbjerg-skifte

Brøndby, FC København og Skjold står ifølge B.T. til at få solidaritetspenge ved Pierre-Emile Højbjergs skifte til Tottenham.

Brøndby, FC København og Skjold står ifølge B.T. til at få solidaritetspenge ved Pierre-Emile Højbjergs skifte til Tottenham.

Europa League Gruppe J

2. runde
torsdag 17:55

ANT

vs

TOT

Pierre-Emile Højbjerg står ifølge flere engelske medier på tærsklen til et skifte fra Southampton til Tottenham, og dét er interessant for flere danske klubber.

Højbjergs tre danske barndomsklubber står ifølge B.T. til at få en pose penge - de såkaldte solidaritetspenge, som er fastlagt af FIFA.

Fem procent af den samlede transfersum - som menes at ligge på 123 millioner kroner - fordeles således imellem de klubber, Højbjerg har spillet for i alderen 12 til 23 år.

De klubber, som spilleren har været i som 12-15-årig, får fem procent pr. sæson, mens det bliver til 10 procent for de sæsoner, som han har spillet fra 16-23 år.

B.T. skriver, at Brøndby står til at få 25 procent af de 6.150.000 kroner, som klubberne skal dele, da Højbjerg var i klubben i tre år. Det svarer til et beløb på 1.537.500 kroner til de blå-gule.

FC København kan se frem til 10 procent af summen, hvilket givet 615.000 kroner, mens Skjold står til et beløb på 307.500 kroner, skriver B.T.

Højbjerg skiftede i 2012 til Bayern München, som altså også står til at få en stor luns af solidaritetspengene.

Pierre-Emile Højbjerg skulle ifølge Sky Sports være til lægetjek i Tottenham mandag, og Kyle Walker-Peters ventes at rykke til Southampton som et led i handlen.

Derfor landet prisen på Højbjerg nok på godt 123 millioner kroner og ikke 200 millioner kroner, som tidligere har været nævnt.

Læs også

Rygtetid: Zohore får løbepas af PL-oprykker

Medier: Spurs og Saints er enige om Højbjerg

Saints-direktør: Andre har budt på Højbjerg

Southampton-træner: Højbjerg bliver ikke billig

29 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0