30/4 2022

Athletic Club sænkede Atletico med panenka

Athletic Club vandt på hjemmebane med 2-0 over Atletico Madrid i La Liga på et selvmål og en fræk panenka af Inaki Williams. 

Athletic Club vandt på hjemmebane med 2-0 over Atletico Madrid i La Liga på et selvmål og en fræk panenka af Inaki Williams. 

La Liga

34. runde
FT

BIL

2 - 0

AMA

8'
1 0
Mario Hermoso
Selvmål
56'
2 0
Inaki Williams
Mål på straffe

Athletic Club tog lørdag aften imod Atletico Madrid hjemme på Estadio San Mames i La liga, hvor der var vigtige point på spil for begge mandskaber, der begge kæmper for europæisk fodbold til næste sæson.

Hjemmeholdet kom klart bedst fra land og kunne efter bare otte minutter bringe sig i front.

Inaki Williams satte sig fysisk igennem i Atleticos venstre forsvarsside, og så forsøgte han at finde en medspiller inde foran Atletico-målet, men i sine bestræbelser på at komme i vejen for det kom Mario Hermoso til at sende bolden i eget net.

Dermed 1-0 til Athletic som herefter blev ved med at matche gæsterne i intensitet og spil og kunne gå til pause med en føring i bagagen og godt mod.

Efter pausen lod gæsterne så til at være blevet vækket af Diego Simeone i omklædningsrummet. De kom i hvert fald bedre ud og efter fem minutters spil her bragede Antoine Griezmann et frispark på overliggeren, som Unai Simon sprællede forgæves efter.

Hjemmeholdet slap dog med skrækken, og fem minutter senere kom gæsterne så til at dumme sig endnu engang, da mexicanske Hector Herrera en smule klodset kom til at begå straffespark.

Ansvaret fra pletten tog Wiliams sig af – og det på fornemmeste vis, idet han lavede en panenka efter at have sendt Jan Oblak til den ene af siderne.

Det gjorde det ekstra svært for Atletico og deres forhåbninger om at bringe vitale point med hjem til Madrid i kampen om Champions League-pladser, og det lykkedes dem simpelthen ikke at få taget spillet til sig og lagt et pres på værterne efter 2-0-scoringen.

Bedste forsøg fra gæsterne efter scoringen kom i kampens overtid, hvor Angel Correa forsøgte sig fra distancen og med et afrettet skud kunne se bolden tage stolpen og lige akkurat ikke gå i mål.

Ved slutfløjt havde gæsterne derfor heller ikke lavet nogen mål, hvorfor Athletic kunne tage tre vigtige point i deres kamp for i første omgang at kvalificere sig til Europa Conference League næste sæson, som de er et point fra nu.

Atletico bliver på 61 point og fjerdepladsen i tabellen, som Real Betis dog kan spille sig kun ét point fra mandag, hvis de kan formå at slå Getafe på udebane.

1 kommentar

Gå til forum

Seneste nyheder

0