5/5 2019

Ankersen sikrede smal AGF-sejr i Aalborg

AGF tilkæmpede sig et godt udgangspunkt før returkampen mod AaB i Europa League-playoff. Jakob Ankersen sikrede søndag holdet en 1-0-sejr i Aalborg.

AGF tilkæmpede sig et godt udgangspunkt før returkampen mod AaB i Europa League-playoff. Jakob Ankersen sikrede søndag holdet en 1-0-sejr i Aalborg.

Superligaen Europa League-playoff

kvartfinale
FT

AaB

0 - 1

AGF

44'
0 1
Jakob Ankersen
Mål

AaB og AGF tog søndag hul på Superligaens Europa League-playoff, da de to hold mødtes i Aalborg.

Kampen var den første af to opgør, og i jagten på et godt resultat før returkampen kunne AaB blandt andet glæde sig over at have Lucas Andersen tilbage i startopstillingen.

Hos AGF var formstærke Patrick Mortensen ikke blevet klar til kamp, og derfor var det igen unge Alexander Ammitzbøll, som startede helt på toppen.

AaB startede kampen farligst, da Tom van Weert allerede efter seks minutters spil sendte en saksesparks-lignende afslutning af sted, som Kamil Grabara dog fik afværget via overliggeren.

AGF var dog fint med i opgøret, og efter 37 minutter var det udeholdets tur til at ramme træværket. Denne gang var det unge Ammitzbøll, der efter nogle glimrende driblinger sendte kuglen på stolpen.

Seks minutter senere var hans holdkammerat Jakob Ankersen anderledes skarp, da han blev spillet fri af Mustafa Amini og sendte bolden i kassen med en flad afslutning.

AGF kom bedst ud efter pausen, og efter fire minutters spil fik Casper Højer Nielsen en stor mulighed for at fordoble føringen, men han smadrede bolden over målet fra en god position i feltet.

Hjemmeholdet kom dog langsomt bedre med, men det blev kun til et par halve chancer til Lucas Andersen og Tom van Weert.

11 minutter før tid kom AGF frem til en ny god chance, da Ammitzbøl rundede Jores Okore og drev bolden ind i feltet, men afslutningen strøg i sidenettet.

I kampens døende minutter var indskiftede Adama Guira tæt på at gøre det til 2-0, men Jacob Rinne tog sig af den hårde afslutning.

Der blev ikke scoret mere i opgøret, og AGF snuppede dermed en 1-0-sejr før returkampen i Aarhus om en uge.

37 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0