23/1 2022

Ankersen savner output: Hvor ligger skylden?

Jakob Ankersen er glad for efteråret i Randers, men savner personligt output. Han påpeger dog, at det har været et generelt problem hos klubbens kantspillere.

Jakob Ankersen er glad for efteråret i Randers, men savner personligt output. Han påpeger dog, at det har været et generelt problem hos klubbens kantspillere.

Efter en kaotisk tid i Esbjerg fB skiftede Jakob Ankersen i sommer til Randers, hvor han for nylig forlængede sin kontrakt til 2023.

31-årige Ankersen nyder at være i Randers, hvor han har fået pænt med spilletid, men han ville gerne have været mere afgørende i form af mål og assists.

- Det har været et rigtig fint halvår for mig, forstået på den måde at det altid er lidt specielt med den baggrund, jeg kom fra inden, hvor det ikke var struktureret, hvad der foregik.

- På den måde har det udelukkende været positivt i Randers, men det er klart, at hvis jeg skal tage de individuelle mål, jeg har sat mig selv, har jeg selvfølgelig ikke helt opnået dem.

- Jeg har ikke været afgørende nok med mål og assists, men jeg har fået spillet mig selv ind i varmen i Superligaen igen og vist, at det er der, jeg hører til, synes jeg. På den måde er jeg sgu meget tilfreds med det, der er sket de sidste seks måneder, siger Ankersen til bold.dk.

Kantspilleren trives i den grad i Randers FC.

- Helt sikkert. Det er et rigtig fint sted at være. Der er god kemi på holdet og rigtig gode mennesker rundt omkring, der er villige til at hjælpe. Der er styr på det hele, og det er rigtig dejligt, siger han.

Randers var lidt som Esbjerg

I sidste sæson gik Randers hele vejen i Sydbank Pokalen og kvalificerede sig på den måde til Conference League-gruppespillet, som kronjyderne formåede at gå videre fra.

Samtidig ligger Randers på femtepladsen i 3F Superligaen, og Jakob Ankersen er begejstret for de skridt, som klubben har taget de senere år.

- Jeg kan jo ikke snakke om Randers, fra før jeg kom, men Randers har været lidt en klub, som Esbjerg også var på et tidspunkt, hvor man ikke rigtig vidste, hvor man havde dem. 

- De kunne stikke op, men de kunne også stikke ned. I de seneste år har Randers etableret sig mere og mere som et subtophold, der stikker mere op end ned. Her er et rigtig godt koncept, og folk ved, hvad de skal. 

- Det er svært, når jeg kun har været her et halvt år, men der er sådan en slags vinderkultur på holdet. Man vil vinde hver kamp, og det kan jeg sgu meget godt lide. Det er en rigtig dygtig gruppe, der er samlet i Randers lige nu, og det har vi også vist. 

- Selvom det hedder Conference League, er det stadigvæk svært at gå videre, for der er gode hold involveret, så at man kan gå videre fra det, samtidig med at man er med i toppen af Superligaen og var lidt uheldig at ryge ud i pokalen, har vist, at man kan spille med i tre turneringer, selvom man ikke har prøvet det før i Randers, pointerer Jakob Ankersen.

Hvor ligger skylden?

I efteråret fik Jakob Ankersen spilletid i 24 forskellige kampe i alle turneringer og står noteret for to mål og en enkelt assist.

Det er mindre, end den rutinerede vestjyde havde forventet.

- Jeg regnede ikke med mere fra dag ét, men eftersom at spillestil og holdkammerater kom lidt mere ind på rygraden og var en naturlig del af dagligdagen, havde jeg da håbet på flere mål og pointgivende afleveringer fra min fod. 

- Men det er ikke altid noget, man selv er herre over, og der er rigtig mange, der har spurgt mig, hvorfor jeg ikke har lavet så mange mål og assists. Der er jeg bare nødt til at sige, at det har jeg ikke, men vi har vundet de fleste kampe, og uden at forklejne nogen har Randers' helt store problem vel været, at kantspillerne ikke har lavet nok mål, hvis man tager os fire, der primært har spillet på kanten. 

- Vi har ikke lavet særligt mange mål, og hvor ligger ”skylden” for det? Det er måske ikke på den enkelte, men på nogle andre faktorer, i og med det ikke er sådan, at to har lavet mål, og andre ikke har. 

- Det handler om, hvordan vi bliver farligere, og det er sådan noget, vi arbejder med i preseason, så jeg håber helt sikkert, at der kommer mere output i foråret, siger Ankersen.

Han ser dog også indad.

- Jeg er med på, at jeg har haft chancer til at lave flere mål, men man kan sige, at jeg har altid lavet mål. Det kan godt være, jeg aldrig har stukket op som sådan en 20-målsmand, men jeg har lavet mine mål i hver sæson, så jeg er ikke så nervøs for, at det ikke kommer. 

- Nu får jeg lov til at være med i opstarten også og starte ud på lige fysiske forudsætninger som alle andre, så jeg håber, det er med til at give mig lidt ekstra frem mod foråret, siger Jakob Ankersen til bold.dk.

Jakob Ankersen har tidligere spillet i Esbjerg, AGF og IFK Göteborg, for hvem det er blevet til henholdsvis 38, 21 og 17 mål.

Han ønsker ikke på nuværende tidspunkt at udtale sig om sin sidste tid i Esbjerg.

Læs også

Randers jubler: Har set den "gamle" Ankersen

Randers forlænger med Jakob Ankersen

Ankersen: Fornøjelse at føle sig velkommen

Ankersen ophæver med EfB - klar for Randers

2 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0