30/11 2022

Amini vil drille PC: Farvel, Danmark!

Australske Mustafa Amini har et ømt punkt for Danmark, men tror på australsk succes og har allerede en besked klar til Peter Christiansen.

Australske Mustafa Amini har et ømt punkt for Danmark, men tror på australsk succes og har allerede en besked klar til Peter Christiansen.

Når klokken slår 23 i den australske storby Perth, sidder Mustafa Amini klar ved tv-skærmen.

Der går det løs i den afgørende VM-kamp mellem Australien og Danmark, og den er noget speciel for Amini, der fra 2015 til 2020 spillede i Randers og AGF.

I et interview med bold.dk fortæller Amini om forventningerne til det store opgør mod Danmark.

- Fodbold er ikke den største sport i Australien, men når det kommer til VM, bakker hele nationen op. Der er nogle vilde videoer fra Melbourne og Sydney, hvor folk går helt amok i jubel efter sejren mod Tunesien.

- Australien er et fodboldland, men vi kæmper med en del andre sportsgrene. Men det er stort, og alle glæder sig til kampen. Forhåbentlig kan vi skrive historie og nå ottendedelsfinalen.

- Jeg tror, Australien scorer først, og så åbner Danmark op og får 1-1, og så ender det sådan, og vi går videre. Jeg tror ikke, at Tunesien har en chance mod Frankrig, så det bliver Australien eller Danmark, der går videre, siger Amini til bold.dk.

Danmark er bedre
Mustafa Amini er ikke i tvivl om, at det er Australiens kollektiv, der skal sikre succes mod Danmark.

- I første halvleg mod Tunesien spillede de fantastisk. De pressede og spillede meget direkte. Mitchell Duke vandt en masse dueller og holdt godt i bolden. De forsøgte ikke at spille over evne, og Tunesien kunne ikke komme igennem. 

- Jeg tror, de vil forsøge det samme mod Danmark, men selvfølgelig er Danmark et bedre hold med mere individuel kvalitet – Skov Olsen, Damsgaard, Dolberg, Braithwaite, og man kunne nævne flere. Det er mere farligt for Australien på den måde. 

- De er nødt til at spille deres bedste kamp, hvis de skal gå videre. Hvis de kun er på 50 eller 70 procent, ryger de ud, for Danmark er en kvalitetsmodstander.

- Vi har ikke en Christian Eriksen, der pludselig kan dukke op og skabe magi, men hvis vi rammer 100 procent, tror jeg helt sikkert på, at vi kan komme videre, siger Amini.

Forventer du en defensiv tilgang fra Australien?

- Jeg vil ikke sige defensiv tilgang, men de vil nok være en smule konservative, for Australien behøver ikke vinde kampen. Hvis vi scorer først, er Danmark nødt til at score to, så det bliver en fed kamp, hvor Danmark skal angribe.

Amini har selv spillet otte landskampe for Australien, men han var ikke for alvor i spil til VM.

- Jeg vil ikke sige, at det er et lukket kapitel, men jeg har været skadet i to år, så det er ikke så let. Jeg var en del af den første del af kvalifikationen, før jeg blev skadet, så jeg kender de fleste af drengene, og det er fantastisk at følge dem, siger den 29-årige midtbanespiller, der nu spiller hjemme i Perth Glory.

PC-drilleri
Mustafa Amini har stadig kontakt til nogle fra AGF-tiden, og det gælder blandt andet Peter Christiansen, der nu er sportsdirektør i FC København.

- Jeg snakker stadig med PC nogle gange, og til VM for fire år siden, hvor Australien også mødte Danmark, drillede han mig og skrev, at nu kunne vi godt hoppe på flyet hjem. 

- Jeg håber, at jeg kan skrive 'Farvel, Danmark. Tag tilbage til København, hvor I hører til' efter denne kamp, siger Amini med et smil.

Hvis Australien absolut skal ryge ud, vil det dog være en form for plaster på såret, hvis det er Danmark, der går videre i stedet.

- Helt sikkert. Jeg holder selvfølgelig med Australien, men jeg har et svagt punkt for Danmark.

- Vi boede i Danmark i fem år, og min datter blev født der, så vi elsker Danmark. Det er et fantastisk land, som vi har vidunderlige minder fra. Må det bedste hold vinde, siger Amini til bold.dk.

Danmark-Australien sparkes i gang klokken 16 dansk tid.

Læs også

Gule kort kan komme i spil - her er scenarierne for Danmark

Overblik: Danmark har positiv statistik mod Australien

SATS PÅ: Danmark står 0-0 i pausen

Hjulmand før skæbnekamp: Samme identitet og filosofi

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær de første til at kommentere.

Skriv kommentar

Seneste nyheder

0