21/7 2021

Ambitiøs SIF-chef: Målsætningen er top seks

Silkeborg vil jagte en plads i top seks, selvom holdet kun lige er rykket op i 3F Superligaen. Så klar er meldingen fra cheftræner Kent Nielsen.

Silkeborg vil jagte en plads i top seks, selvom holdet kun lige er rykket op i 3F Superligaen. Så klar er meldingen fra cheftræner Kent Nielsen.

Superligaen Grundspil

13. runde
søndag 12:00

SIF

vs

OB

De fleste oprykker har som målsætning, at de vil overleve den første sæson. Det vil Silkeborg-træner Kent Nielsen ikke nøjes med. 

Holdet har meget momentum efter en flot forårssæson i landets næstbedste række, og hvilken bedre måde at ride videre på det end at jagte en tidlig overlevelse i form af en plads i Superligaens mesterskabsspil.

I hvert fald er det målsætningen fra cheftræneren.

- Det er at komme i top seks. Vi kommer til at gå all-in på at komme i top seks, og hvis det ikke lykkes, så går vi all-in på at få så mange point som muligt. Det er det, vi har været sindssygt gode til i lang tid. Vi har været så gode til at sige, at vi skal have det optimale ud af hver eneste kamp.

- Det er det, som vi har været stærke til. Det er vel kamp nummer 19 nu, hvor vi er ubesejret, og det er, fordi vi har en sult, ærgerrighed og kan lægge spekulationer til side, siger Kent Nielsen. 

Den målsætning startede ganske fint, da mandagens sæsonåbner på hjemmebane mod SønderjyskE endte 0-0. 

Mattsson-erstatning skal nok komme udefra

Den ambitiøse målsætning skal tilmed ses i lyset af, at Silkeborg har mistet klubbens største profil.

Magnus Mattsson brændte nemlig NordicBet Ligaen af med 19 kasser og otte assister i den seneste sæson, hvilket sikrede et skifte til hollandske NEC Nijmegen.

Derfor leder Kent Nielsen og co. nu efter en erstatning. 

- Vi ser muligheder i dem, vi har, men vi er på udkig efter – ikke en kloning af Magnus – men spillere, der har nogle offensive kvaliteter. Det er vi opmærksomme på. De skal også være gode og passe ind her for at komme på vores hold.

- Det nytter ikke noget, vi får nogle, der er gode på andre hold, men de skal også passe ind her. Der er noget teknik, kreativitet og bevægelighed, som vi kigger på, når vi skal finde den rigtige spiller.

En erstatning kunne også findes internt, hvor Sebastian Jørgensen er det mest oplagte bud ifølge Kent Nielsen.

- Sebastian Jørgensen har tilløb igennem et stykke tid, men nu skal han også få det gjort. Han er den umiddelbare. Det er ikke sådan, at der er andre. Vi har stor tro på, at Vallys kommer til at blomstre. Især i første halvleg (mod SønderjyskE, red.) var han meget dominerende og udfordrende hele tiden. Vi tror også på, at han nok skal få en god sæson, siger Silkeborg-træneren, der dog regner med indkøb.

- Vi er fokuseret på, at der skal komme noget udefra.

Silkeborg gæster FC København i næste runde.

Læs også

Silkeborg satser offensivt: Vi er det friske pust

Gartenmann: Silkeborg spillede god fodbold

Silkeborg-profil: Skal være mere kyniske

Overbevisende Silkeborg måtte nøjes med 0-0

11 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0