1/7 2020

AK blev sønderjysk helt i kæmpe pokaldrama

Anders K. Jacobsen blev dobbelt målscorer, da SønderjyskE slog AaB 2-0 i pokalfinalen, som undervejs blev afbrudt grundet en tilskuerfarce. 

Anders K. Jacobsen blev dobbelt målscorer, da SønderjyskE slog AaB 2-0 i pokalfinalen, som undervejs blev afbrudt grundet en tilskuerfarce. 

Sydbank Pokalen

finale
FT

AaB

0 - 2

SØN

38'
0 1
Anders K. Jacobsen
Mål
56'
0 2
Anders K. Jacobsen
Mål
65'
0 2
Julius Eskesen
To gule kort

Onsdag aften var der pokalfeber i Esbjerg, hvor AaB og SønderjyskE spillede finale i Sydbank Pokalen.

Kampen blev spillet med 1.750 mennesker på stadion, heraf cirka 750 tilskuere fra hver klub, og det var blandt andre med to tidligere pokalfightere i startopstillingerne, Johan Absalonsen for SønderjyskE og Rasmus Thelander for AaB.

Opgøret startede i højt tempo og med god intensitet, og der blev gået godt til den i tacklingerne fra begge sider. 

Både Jores Okore og Magnus Christensen fra AaB og SønderjyskE’s Julius Eskesen modtog advarsler i løbet af de første 25 minutter.

Kort før den halve time blev kampen midlertidig afbrudt, da en del af tilhængerne i AaB's afsnit på stadion ikke sad på de pladser, de var blevet anvist.

På grund af situationen med corona var der ophold i kampen, indtil tilskuerne fandt tilbage på deres respektive pladser, hvilket tog sin tid.

Først efter en pause på et kvarter kom spillet endelig i gang igen, men kampens forløb havde ikke godt af den lange afbrydelse, da spillet ikke hang helt godt sammen efterfølgende. 

Undervejs i den 14 minutter lange tillægstid i første halvleg modtog SønderjyskE-angriber Anders K. Jacobsen dog bolden på kanten af feltet, lagde den til rette til højrebenet og sparkede den i nettet via en afretning.

Ondt blev omgående værre for AaB, da anfører Lucas Andersen i samme sekvens måtte lade sig udskifte med en skade.

En god time efter, at første halvleg var fløjtet i gang, sendte kampens dommer Jørgen Daugbjerg Burchardt spillerne til pause, hvor SønderjyskE altså kunne gå i omklædningsrummet med en føring.

Fra starten af anden halvleg var det fortsat intenst, og der blev også fortsat uddelt en god sjat gule kort. 

De store chancer lod vente på sig, men efter knap en time kom kampens andet mål alligevel.

SønderjyskE’s Mads Albæk slog et frispark ind i feltet, hvor Alexander Bah fik sendt bolden ind foran mål, og her dukkede Anders K. Jacobsen op og scorede sit andet mål i kampen til 2-0.

AaB virkede groggy uden anfører Andersen, men godt fem minutter efter scoringen fik AaB en livline, da SønderjyskE’s Julius Eskesen modtog sit andet gule kort og blev udvist.

En mand i overtal rykkede AaB prompte længere frem på banen, men spillet hang slet ikke sammen for aalborgenserne, som havde svært ved at skabe de store chancer. 

SønderjyskE-spillerne løb en masse og fightede hårdt, og de formåede på den måde at holde et ikke særligt velfungerende AaB-hold fra fadet.

Glen Riddersholms tropper kørte derfor 2-0-sejren i hus, og SønderjyskE kan dermed juble over den første titel i klubbens historie.

98 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0