1/7 2022

Ahlmann: Næppe Andreas P-kaliber hvis jeg strålede

Jakob Ahlmann hilser Andreas Poulsen velkommen, men han gætter på, at AaB måske havde hentet én af en anden kaliber, hvis han selv have brændt banen af.

Jakob Ahlmann hilser Andreas Poulsen velkommen, men han gætter på, at AaB måske havde hentet én af en anden kaliber, hvis han selv have brændt banen af.

AaB har forstærket sig med 22-årige Andreas Poulsen.

Venstrebacken rykker hjem til Danmark fire år efter sit store skifte fra FC Midtjylland til Bundesliga-klubben Mönchengladbach, hvor det dog aldrig blev til noget gennembrud.

I AaB skal kan konkurrere med 31-årige Jakob Ahlmann om spilletid, og det har sidstnævnte det fint med.

- Det er ikke noget, der ligefrem er kommet bag på mig, for det er jo helt naturligt, at der skulle en venstreback ind. Jeg var den eneste reelle venstreback, og i og med vi skifter til en firebackkæde, er det også meget naturligt, at der skal være rigtige backs.

- Vores system tidligere var jo med wingbacks, og der kan du godt med en offensiv formation bruger kantspillere på wingbacks, men det er lidt noget andet at spille i en traditionel firebackkæde, så det giver rigtig fin mening, at der skulle én ind, siger Ahlmann til bold.dk.

AaB har denne sommer sagt farvel til Gudmundur Thorarinsson, som blev hentet i februar på en kort kontrakt.

Hård konkurrent

Jakob Ahlmann er godt klar over, at det er en hård konkurrent, han har fået i Andreas Poulsen.

- Havde jeg nu brændt ligaen af og lavet ti assists og ti mål i sidste sæson, så kan det også være, at det havde været en anden kaliber. Der er ingen tvivl om, at det er en hård konkurrent, men det tager jeg helt stille og roligt.

- Jeg er vant til at have konkurrence om pladsen og har været både inde og ude af holdet det sidste års tid, så det er ikke noget, jeg lægger så meget i. Det ændrer ikke det store for mig.

- Jeg ser det både som konkurrence, men også et samarbejde. Det er jo en dynamisk plads, og jeg ved selv, at det kan være svært at spille 90 minutter weekend efter weekend. Der kan både komme skader og situationer i løbet af kampen, hvor man måske har brug for andre forcer.

- Jeg ved, at Andreas er rigtig dygtig offensivt og fremadrettet, og så vil der måske være andre gange, hvor der er mere brug for min kompetencer. Jeg ser det ikke, som at vi skal udkonkurrere hinanden. Tværtimod tror jeg, at vi kan få et godt samarbejde, siger Ahlmann.

Signingen af Andreas Poulsen er på nuværende tidspunkt ikke noget, der får Ahlmann til at overveje sin situation i AaB.

- Nej, det er det ikke. Nu må vi se, som sæsonen skrider frem, men Lars ved, hvad han får fra mig, og jeg er sikker på, at jeg nok skal få mine minutter. 

- Det er ikke sådan, at jeg står og tænker, at det her er for at sparke mig ud af klubben – overhovedet ikke, siger Jakob Ahlmann til bold.dk.

Andreas Poulsen har skrevet kontrakt til 2026, mens Ahlmanns aftale løber til 2024.

Læs også

Andreas P. fik andre tilbud: Ikke i tvivl om AaB

Avis: AaB henter Poulsen på fri transfer

Gladbach om Poulsen: Lovede hinanden mere

Andreas P. håber på tryghed og spilletid i AaB

Officielt: AaB henter Andreas Poulsen

4 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0