26/7 2021

AGF har problemer: Pas på med at konkludere

AGF har i de seneste to kampe været ganske tandløse offensivt, men David Nielsen er ikke bekymret. Vi skal passe på med at konkludere for meget, siger han.

AGF har i de seneste to kampe været ganske tandløse offensivt, men David Nielsen er ikke bekymret. Vi skal passe på med at konkludere for meget, siger han.

Superligaen Grundspil

2. runde
FT

FCN

0 - 0

AGF

Efter stor udskiftning i truppen kæmper AGF med at finde melodien.

Den nye sæson har hidtil budt på 1-1 mod Brøndby, et chokerende 1-2-nederlag til nordirske Larne FC og 0-0 mod FC Nordsjælland søndag eftermiddag.

Særligt i de seneste to kampe har AGF haft problemer med at skabe chancer, men David Nielsen bevarer roen trods de offensive udfordringer.

- Vi har jo haft udskiftning på vores hold, og vi starter en ny sæson. Derfor vil der opstå nogle ting, som vi måske før var rigtig skarpe til, som vi skal lede lidt efter nu her. Det er der ingen tvivl om, at vi skal.

- Vi er ved at spille et nyt fodboldhold sammen, som er ungt og spændende, men som også spiller med nogle store krav på sig. Vi skal skynde os at få de unge spillere til at præstere, siger David Nielsen efter pointdelingen mod FCN.

Han bruger Albert Grønbæk som eksempel.

- En spiller som Albert har spillet alle tre kampe i den her uge, og for første gang i hans karriere starter han Superliga-Europa-Superliga. Han er jo en spiller, der har stået i det, arbejdet benhårdt og været en vigtig spiller for os.

- Selvfølgelig mangler der noget kvalitet, men det vil komme, når han får overskud og får bearbejdet tingene. Jeg er rigtig godt tilfreds med vores defensiv i dag, og så er det klart, at vi har nogle ting, vi skal have løst offensivt, men nu har vi spillet en kamp mod Brøndby, hvor vi var forrygende i 30 minutter foran vores egne fans, og så havde både vi og de lidt svært ved at spille anden halvleg.

- Og så har vi spillet to kampe på tørre, varme kunstgræsbaner, så vi skal passe på med at konkludere for meget på, hvad vi kan og ikke kan. Man skal heller ikke tro, at det kommer nemt, men vi skal passe på med at konkludere lidt for meget på, hvor store udfordringer vi har, opfordrer David Nielsen.

AGF-træneren er ikke bekymret over de manglende chancer mod FCN.

- Vi skulle lægge en masse kræfter i det efter så kort en pause og en lang, hård rejse på alle mulige måder, og jeg ville selvfølgelig gerne have, at vi lige havde den sidste kvalitet, der skal til for at score et mål, men omvendt krævede det så meget af os at lukke ned for dem, at der ikke var så meget i tanken til at få den sidste kvalitet offensivt.

- Den skal vi finde, for der er ingen tvivl om, at vi har svært ved at score mål og svært ved at have den kvalitet, når vi kommer i situationer, men det skal vi bare blive ved med at arbejde på. Der er nogle spillere, der skal tage de step. Sidst scorede Jon (Dagur Thorsteinsson, red.) et fantastisk mål, og han er jo skadet, så vi blev også lidt ramt på folk. 

- Vi har vores topscorer, som har scoret 40 procent af alle vores mål igennem de sidste tre sæsoner, ude, og vi er ved at spille en ny, spændende angriber ind på holdet, siger David Nielsen med henvisning til først skadesramte Patrick Mortensen og sidenhen nyindkøbet Dawid Kurminowski.

AGF spiller på torsdag returkamp mod Larne FC på Ceres Park klokken 19, hvor kravet for at kunne gå videre altså er en sejr.

Læs også

David Nielsen: Kæmpe fiasko at ryge ud

Flemming P: Ville have højere tempo end AGF

AGF-profil: Vi skal træne afslutninger

Trætheden satte en stopper for FCN og AGF

19 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0